Farsangi fánk

Hozzávalók:

-50 dkg liszt -2cs. vaníliás cukor
-csipetnyi só -2 tojássárgája
-2,5 dkg élesztő -5dkg margarin
-1,25 dl tej -olaj a sütéshez
-2 ek. cukor -porcukor a díszítéshez

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk.

0,5 kg liszthez hozzáadjuk a sót,cukrot,vaníliás cukrot és a tojássárgákat.



Majd a felfuttatott élesztőt, az olvasztott margarint és a tejet is fokozatosan.





Szükség esetén még lisztezzük,majd kezdjük el összedolgozni ezeket az alapanyagokat,és dagasszuk ki alaposan.



Meleg helyen,konyharuhával letakarva kb.1 órát pihentetjük.



Lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztánkat.

Majd kb.1,5 cm vastagra nyújtjuk,és (pogácsaszaggató vagy akár egy pohárral) tetszőleges nagyságúra szaggatjuk.

Egy magasabb falú edényben felmelegítjük az olajat,ügyeljünk rá,hogy NE legyen túl forró az olaj.

Majd 1-2 fánkot beleteszünk,és alacsony lángon megsütjük.A fánkok egyik oldalát fedő alatt sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

-Jó étvágyat!-

           

Tovább a blogra »