Mogyorókrémes tekercs



Hozzávalók:

(Kb.24-32 tekercshez)

-50dkg liszt -kevés tej
-25 dkg margarin -2 tojássárgája
-3 ek porcukor -2 ek tejföl
-2cs vaníliás cukor -mogyorókrém
-csipetnyi só -1 tojás a lekenéshez
-2dkg élesztő  

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben,kevés cukorral felfuttatjuk.

A liszthez hozzáadjuk a sót,porcukrot,vaníliás cukrot.

Jól összekeverjük az egészet,majd hozzáadjuk a 2 tojássárgáját is.



Hozzáadjuk a margarint,a tejfölt,és a felfuttatott élesztőt is.





Kb. 1 dl tejjel összedolgozzuk az egészet.

(Annyi lisztet adunk még hozzá,hogy jól tudjunk a tésztával bánni,ne ragadjon.)

Alaposan kidolgozzuk a tésztánkat.

Kb.1 órát pihentetjük.

1 óra elteltével a tésztánk kb. a duplájára kelt.

Lisztezett felületre borítjuk,és 4 egyenlő részre osztjuk.

Majd 4 kis cipót formálunk belőle.

Az egyik cipót vékony,kör alakúra nyújtjuk.(kb.25-30 cm átmérőjű)



Majd megkenjük tetszőleges mennyiségű mogyorókrémmel,és ezt félretesszük.

(Elkészíthetjük akár porcukorral elkevert kakaóval is,de előtte a lapot kenjük meg olvasztott margarinnal vagy olajjal.)



A másik kis cipót is kinyújtjuk vékony,kör alakúra,és ráhelyezzük a mogyorókrémmel megkent lapra.



Majd egy pizzavágó segítségével elszeleteljük 12-16 db-ra.



A szeleteket egyenként szépen feltekerjük.



 Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tekercseket.

1 tojással lekenjük,majd előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.



A másik 2 cipóval is ugyanígy járjunk el.

-Jó étvágyat!-

Címkék: ,
Tovább a blogra »