Frankfurti leves

Hozzávalók:

-1 kisebb fej vöröshagyma -só,bors
-1 gerezd fokhagyma -pirospaprika
-0,5 fej kelkáposzta vagy 1  kisebb fej -2 dl tejföl
-liszt -2 pár virsli
majoranna,őrölt fűszerkömény -2-3 kisebb burgonya

Elkészítés:

A kelkáposztát megmossuk,a csumáját kivágjuk,és kb.1cm-es csíkokra vágjuk.





A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk,majd kevés olajon üvegesre pirítjuk.



Majd félrehúzzuk,és hozzáadjuk az összevágott kelkáposztát.

Kevés vizet(kb.3 dl) öntünk alá,majd pár percig átpároljuk az egészet.

Sózzuk,borsozzuk,köményezzük ízlés szerint.

  Felöntjük kb. 1,5-2 liter vízzel.Hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát is.

*Ízlés szerint,adhatunk hozzá 1 szál felkarikázott sárgarépát is.

Ha a zöldségek megfőttek,félrehúzzuk a levesünket.

Készítünk egy vékony rántást:

Először is egy kevés olajat(kb.1-1,5 ek-nyi) egy lábasban felmelegítünk,majd hozzáadunk kb.1 ek lisztet.Folyamatos keverés közben zsemle színűre pirítjuk.

A rántás akkor jó,ha híg tejbegríz állagú.



Majd félrehúzzuk,kissé hagyjuk kihűlni.

Hozzáadunk kb.1 kk pirospaprikát,jól elkeverjük benne.Kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük.



Hozzáadunk kb. 3 ek. tejfölt,és az egészet jól átkeverjük.

A forró levesből merünk bele 1-2 szedőkanállal,egyenletesen elkeverjük(hőkiegyenlítést végzünk).



Majd a tejfölös rántást a levesbe öntjük.Összefőzzük az egészet.

Hozzáadjuk a felkarikázott virslit is,

Szükség esetén,fűszerezzük még(só,bors,kömény)

és pár perc alatt készre főzzük.



-Jó étvágyat!-

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »