Hozzávalók:
-1 kisebb fej vöröshagyma | -só,bors |
-1 gerezd fokhagyma | -pirospaprika |
-0,5 fej kelkáposzta vagy 1 kisebb fej | -2 dl tejföl |
-liszt | -2 pár virsli |
majoranna,őrölt fűszerkömény | -2-3 kisebb burgonya |
Elkészítés:
A kelkáposztát megmossuk,a csumáját kivágjuk,és kb.1cm-es csíkokra vágjuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk,majd kevés olajon üvegesre pirítjuk.
Majd félrehúzzuk,és hozzáadjuk az összevágott kelkáposztát.
Kevés vizet(kb.3 dl) öntünk alá,majd pár percig átpároljuk az egészet.
Sózzuk,borsozzuk,köményezzük ízlés szerint.
Felöntjük kb. 1,5-2 liter vízzel.Hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát is.
*Ízlés szerint,adhatunk hozzá 1 szál felkarikázott sárgarépát is.
Ha a zöldségek megfőttek,félrehúzzuk a levesünket.
Készítünk egy vékony rántást:
Először is egy kevés olajat(kb.1-1,5 ek-nyi) egy lábasban felmelegítünk,majd hozzáadunk kb.1 ek lisztet.Folyamatos keverés közben zsemle színűre pirítjuk.
Hozzáadunk kb.1 kk pirospaprikát,jól elkeverjük benne.Kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük.
Hozzáadunk kb. 3 ek. tejfölt,és az egészet jól átkeverjük.
Majd a tejfölös rántást a levesbe öntjük.Összefőzzük az egészet.
Hozzáadjuk a felkarikázott virslit is,
Szükség esetén,fűszerezzük még(só,bors,kömény)
és pár perc alatt készre főzzük.
-Jó étvágyat!-