Mézes krémes

Rengeteg néven találkozhattunk  már e nagyszerű süteménnyel,és rengeteg változatban is készülhet.

Egyes változatoknál lekvár nem kerül a lapok közé.Én a saját,jól bevált receptemet fogom bemutatni.

Hozzávalók:

 Tészta:  Krém:  Máz:
 45 dkg liszt  3 dl tej  20 dkg étbevonó
 15 dkg cukor  3 ek búzadara  3 ek olaj
 1 tojás  20 dkg margarin  
 3 ek tej  15 dkg cukor  
 5 dkg margarin  2 cs vaníliás cukor  
 2 ek méz    
 1 tk szódabikarbóna  barack lekvár  

Elkészítés:

A lisztet a szódabikarbónával összeforgatjuk.

Majd a tojást,tejet,cukrot,margarint és a mézet egy edénybe tesszük,és folyamatosan kevergetve,gőz fölött összemelegítjük.



Fokozatosan hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet is,és összegyúrjuk.





Majd lisztezett felületre borítjuk,és 4 egyenlő részre osztjuk.



Egyenként (39X24 tepsiméretűre)nyújtjuk.Vékonynak kell lennie.



A kinyújtott lapokat egyenként,előmelegített sütőben kb. 5-6 percig ( tepsi hátulján) sütjük.

*Akkor jó,ha méz színű kezd lenni.



A kisült lapokat kihűtjük.Addig elkészítjük a krémet.

Krém:

3 dl tejet,3 púpos evőkanál búzadarával és a cukorral,(folyamatos kevergetés mellett)sűrűre főzzük.

Majd hagyjuk kihűlni.

A szobahőmérsékletű margarint kikeverjük a vaníliás cukorral.Hozzáadunk egy kevés reszelt citrom héjat.

Ha a grízeskrém teljesen kihűlt,fokozatosan hozzáadjuk a vajas krémhez.

Összeállítás:

A kihűlt lapok közül válasszuk ki a legszebbet,ez lesz a mézes-krémesünk teteje.

Az alsó lapra kenjük rá a grízes krém felét.



Erre helyezzünk rá egy másik lapot.

Amit kenjünk meg baracklekvárral ízlés szerint.

Helyezzük rá a 3. lapot,amire kenjük rá a grízes krém másik felét.



És,végül a 4.lap,amit kenjünk meg a gőz fölött,állandó kevergetés mellett megolvasztott csokoládéval.



Legalább 3-4 órát pihennie kell.

-Jó étvágyat!-



Címkék: , , ,
Tovább a blogra »