Almás pite

Az omlós tésztából készült piték közül talán a legnépszerűbb a fahéjas-almás pite.Több változata is van.Most a sütőporos változatot mutatom be,amely a kelt fahéjas-almás pitével ellentétben, sokkal omlósabb,ropogósabb.

Hozzávalók:

(Kb.12-14db)

 Tészta:  Töltelék:
 -30 dkg liszt  -kb.7 db közepes alma
 -12 dkg margarin  -cukor ízlés szerint
 -1 tojás  -fahéj ízlés szerint
 -1ek tejföl  
 -1 cs sütőpor  
 -2 cs vaníliás cukor  

Elkészítés:

A pite tésztának nem kell állni,ezért célszerű a töltelékkel kezdeni.

Az almákat meghámozzuk,majd lereszeljük.





Ízlés szerinti cukormennyiséget(kb.2 ek),és fahéjat(kb.1-2tk) adunk hozzá.

Lassú tűzön átpároljuk az egészet,majd félre tesszük.



A pite tészta alapanyagait előkészítjük.

Egy nagyobb tálban összekeverjük a

-lisztet,

-sütőport,

-cukrot,

-vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót.

Majd hozzáadunk egy tojást,és kissé átkeverjük az egészet.



Hozzáadjuk a margarint és a tejfölt is.



Gyúrjuk össze jól ezeket az alapanyagokat.

A cipót lisztezett felületre helyezzük,majd 2 egyenlő részre osztjuk.

Melegítsük elő a sütőt.



Egyenként 20×29 cm-re(tepsi méretre) nyújtjuk.



Az egyik lapot sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.



Az előkészített almatöltelék levét csorgassuk le,majd helyezzük rá a tölteléket erre a lapra.

*A töltelék ráhelyezése előtt megszórhatjuk zsemlemorzsával,darált keksszel vagy akár darált dióval is.



Fedjük be a másik lappal.



Egy felvert tojással akár le is kenhetjük,majd egy villával szurkáljuk meg ,hogy a  felesleges gőz távozni tudjon.

Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

-Jó étvágyat!-

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »