Majonézes burgonyasaláta

A burgonyasaláta  egyszerűen,gyorsan elkészíthető.

Remek kísérője lehet különböző rántott húsoknak,rántott zöldségeknek,sajtoknak…

Krémességét,lágyságát a majonéz,valamint a tejföl adja.Elkészíthetjük bolti vagy akár házi készítésű majonézzel is.

Hozzávalók:

 -6 közepes burgonya
 -1 fej lilahagyma
 -6 ek majonéz
 -3 ek tejföl
 -kb.1-2 ek mustár
 -só,bors
 -porcukor

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk,majd karikákra vagy kockákra vágjuk.

Jól megmossuk,majd egy lábasba tesszük,és felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje.(nálam ez kb. 8dl)

Kevés sót adunk hozzá,és puhára főzzük.



Amíg fő a krumpli,elkészítjük a majonézes mártást.

6 ek majonézhez hozzáadunk ízlés szerint mustárt,(kb. 1-2 ek-nyi) és egyenletesen elkeverjük benne.

Majd hozzáadunk 3 ek tejfölt,és simára keverjük vele.





Ízlés szerint sózzuk(kb 1kk),borsozzuk(kb.1 kk),porcukrozzuk(kb.1 tk)





Ha a krumpli megfőtt,leöntjük róla a vizet,és hagyjuk kihűlni.

Majd hozzáadjuk a héjától megtisztított,tetszés szerint felvágott lilahagymát,és jól összekeverjük.

*Nálam kockákra vágva került bele a hagyma.

Szükség esetén sózzuk.



Majd a teljesen kihűlt burgonyát a majonézes mártáshoz adjuk fokozatosan.



Jól átkeverjük az egészet.Szükség esetén sózzuk,porcukrozzuk.

Fogyasztás előtt pár órát hűtőben tároljuk.

-Jó étvágyat!-

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »