Elkészítése nagyon egyszerű,mindössze 15-20 percet vesz igénybe.
Nagyon jól felhasználható tartármártáshoz,burgonyasalátákhoz,majonézes salátákhoz.
Készítésénél nagyon fontos:
-hogy csak nagyon friss tojásokat használjunk,mivel hőkezelés nélkül kerül bele a tojás.
-Ne használjunk olívaolajat,mert teljesen más irányba viszi az ízét a majonézünknek,ami nem túl előnyös.
-Használjunk jó minőségű napraforgó olajat.
-Az olajat ne egyszerre,hanem kisebb adagokban,vékony sugárban adjuk a tojássárgákhoz,közben kevergessük.
Hozzávalók:
-3 tojássárgája |
-kb.2,5-3 dl olaj! (ilyen sokat felvesz) |
-1-2 tk mustár |
-kevés citromlé |
-só,esetleg cukor |
Elkészítése:
A tojássárgáját egy tálba tesszük,majd egy villával kissé elkeverjük.
Az olajat kis adagokban adjuk hozzá,(kb.1 tk)és közben folyamatosan keverjük.
Amikor már felvette a tojás az olajat,csak akkor öntsük hozzá a következő adag,(1 tk) olajat.
Az olajtól egyre világosabb és sűrűbb lesz.
Ekkor hozzáadunk ízlés szerint sót és mustárt.
Jól elkeverjük benne,majd kb.1kk citromlevet is hozzá adunk.
Kevés cukrot is adhatunk hozzá,ízlés szerint.
A kész majonézt felhasználás előtt hűtőszekrényben tároljuk.Felhasználhatjuk majonéz alapú salátákhoz,mártásokhoz,rántott húsokhoz,zöldségekhez.
-Jó étvágyat!-