Fokhagymás sült oldalas

Az oldalas egy igazán ízletes hús.Mindegy,hogy sütőben,lábasban,egyben vagy daraboltan sütjük, a végeredmény fantasztikus.

Számos pácolt változata is ismert.A fokhagymás változata a legegyszerűbb,és talán a legfinomabb is.

Hozzávalók:

 -1-1,5 kg sertés oldalas
 -10-12 gerezd fokhagyma
 -só,bors ízlés szerint
 -kevés köménymag
 -2-3 ek zsír

Elkészítés:

Az oldalast mossuk át,majd a csontok mentén vágjuk fel.

*Én 2 csontos darabokra vágtam.

Áztassuk egy darabig  vízben, hogy a vágás során esetlegesen rátapadt csont darabkák leázzanak róla.

Amíg a húsok áznak,a  fokhagymát tisztítsuk meg a héjától.



A húsokat egy lábasba helyezzük,és a fokhagymákat nagyobb darabokra vágva hozzáadjuk.





Kevés olajon a húsok mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk,elősütjük.





Majd felöntjük éppen annyi vízzel,hogy ellepje a húsokat.



Ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.

Adjunk hozzá 1 csipetnyi köménymagot is.

Majd főzzük…főzzük…és…főzzük… 🙂

*Kb. 1,5-2 órán keresztül





Mikor a víz elfő róla,hozzáadunk kb. 2-3 ek. sertészsírt.





10-15 percen át takaréklángon pirosra sütjük a hús mindkét oldalát.



Melegen tálalhatjuk petrezselymes burgonyával,párolt káposztával,rizzsel.

Hidegen, friss kenyérrel,zöldségekkel,savanyúsággal.

-Jó étvágyat hozzá!-





Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »