Spagetti



Az olasz konyha egyik remeke a spagetti.Amellett hogy nagyon finom és laktató, nagyon gyorsan el is készül. A spagetti alapot megvásárolhatjuk készen az üzletekben is, de akár elkészíthetjük mi magunk is.

Hozzávalók:

-40 dkg darált hús -1-2 kk őrölt fekete bors
-1 kisebb vöröshagyma -3 kk oregánó
-2-3 gerezd fokhagyma -2 kk bazsalikom
-1-2 tk olaj -ízlés szerint cukor
-5 ek sűrített paradicsom -400-500 gr spagetti tészta
-kb. 2,5-3 dl víz  
-só  

Elkészítés:

Egy nagyobb edényben kb. 3 liter vizet kevés sóval felforralunk.

Amíg a tészta vize felforr,addig készítsük el a spagetti szószt.

A vöröshagymát és a fokhagymát héjától megtisztítjuk,majd apróra vágjuk.Kevés olajon(kb.1-2 tk),folyamatosan kevergetve,kissé megfonnyasztjuk.



Hozzáadjuk a darált húst is,és kissé megpirítjuk.







Ha megpirult,félrehúzzuk,majd sózzuk,borsozzuk.(kb.2 kk bors,1 nagy csipet só.)Jól összekeverjük.



Hozzáadunk 5 ek sűrített paradicsomot,jól elkeverjük,majd felöntjük kb.2,5-3 dl vízzel.





Kissé összefőzzük az egészet,és ízesítjük.(kb.3 kk oregánó,2 kk bazsalikom,1 csipetnyi szárított petrezselyem,szükség esetén még fekete bors ,só, és cukor ízlés szerint.∗nálam 3-4 tk-nyi)

Ha a tészta vize is felforrt,tegyük a forrásban lévő vízbe a spagetti tésztát.

*eltörve vagy egészben.

7-8 percig főzzük,majd egy tésztaszűrő segítségével leszűrjük a tésztát,és hideg vízzel alaposan átöblítjük.



A tésztát az elkészített spagetti alappal együtt tálaljuk.Ízlés szerint reszelt sajtot kínálhatunk mellé.

-Jó étvágyat!-

 

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »