Túrós pite

Az omlós tésztából készült pite remek választás, ha egyszerű, könnyed édességre vágyunk.

Hozzávalók:

(Kb.12-14 db-hoz)
Tészta: Töltelék:
-25 dkg liszt -0,5 kg túró
-12 dkg margarin -1 tojás
-1 tojássárgája -3 ek cukor
-kb.1 ek tejföl -1 citrom reszelt héja
-1 cs sütőpor -2 ek búzadara
-2 cs vaníliás cukor -2 cs vaníliás cukor

Elkészítés:

A pite tésztáját nem kell pihentetni,ezért célszerű a töltelékkel kezdeni.

A túrót egy nagyobb edénybe helyezzük,és villával kissé összenyomkodjuk.

Hozzáadjuk a cukrot,vaníliás cukrot,a reszelt citrom héjat és a tojást is.Jól keverjük össze.

Majd keverjünk hozzá kb.1-2 ek búzadarát.

∗Adhatunk hozzá ízlés szerint mazsolát is.

A töltelék el is készült.Pihentessük hűtőben,míg a pite tésztáját összeállítjuk.



25 dkg lisztet mérjünk egy nagyobb edénybe,és keverjünk el benne 1 cs sütőport.

Adjunk hozzá 3-4 ek cukrot,2 cs vaníliás cukrot,1 tojássárgáját,margarint, (amit felhasználás előtt 1 órával célszerű kivenni a hűtőből.)

és 1 ek tejfölt.

Kezdjük el összegyúrni a hozzáadott alapanyagokat.





Lisztezett munkalapra helyezzük,és két egyenlő részre osztjuk.





Ezeket a részeket egyenként (20×29 cm-es tepsi méretű) téglalappá nyújtjuk .



Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az egyik lapot.



Erre egyenletesen simítsuk rá az előzőleg elkészített túrótölteléket.



Majd fedjük be a másik lappal.





Előmelegített sütőben,közepes hőfokon 20-25 percig sütjük.



Felszeleteljük,porcukorral meghintve tálalhatjuk.

-Jó étvágyat!-



Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »