Csirkemell pörkölt

A pörköltek,az egyszerűen,gyorsan elkészíthető ételek közé tartoznak.A legjobb benne,hogy többféleképpen is variálhatjuk,pl.tésztafélékkel,főzelékfélékkel,rizzsel,burgonyával…

Hozzávalók:

-2 db nagyobb csirkemell(kb.50 dkg)
-1 közepes fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-3 ek olaj
-Kb. 1 ek fűszerpaprika
-ételízesítő
-őrölt fekete bors

Elkészítés:

A húst megmossuk,megtisztítjuk az esetleges zsíroktól,hártyáktól,és kockákra vágjuk.

A vöröshagymát,fokhagymát héjától megtisztítjuk,majd apróra vágjuk.



Kb.2 ek olajon üvegesre pirítjuk.



Félre húzzuk,majd hozzáadunk kb.1 ek fűszerpaprikát.Gyors mozdulattal összekeverjük,és rögtön

 hozzáadjuk a felkockázott húst is,amit jól átforgatunk benne.



Majd felöntjük annyi vízzel,hogy kissé ellepje a húsokat.



Visszatesszük főni,majd ízesítjük.( kb.1 ek ételízesítővel,kb.1-2 tk őrölt fekete borssal,de ez csak irányadó,természetesen ízlés szerint változhat.)

Kb.20-25 perc múlva a víz lefő róla,és már tálalhatjuk is pl. főzelékfélékhez,rizshez,főtt tésztához,főtt burgonyához,nokedlihez

Elkészíthetjük tejfölösen is.Csak annyit kell tenni,hogy a főzés végén félre húzzuk,majd 1-2 ek tejfölt gyors mozdulattal elkeverünk benne.Így kissé szaftosabb pörköltet fogunk kapni,amit inkább csak tésztafélékkel,nokedlivel tálalunk.



-Jó étvágyat!-

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »