Füstölt sajttal töltött csirkemell

Könnyen elkészíthető,nagyszerű étel.A töltelék és a köret is jól variálható.Bármilyen alkalomra,de akár az egyszerű hétköznapokra is kiváló választás lehet.

Hozzávalók:

-3 db csirkemellfilé
-10-15 dkg füstölt sajt
-3 tojás
-3-4 ek liszt
-1 bögre(kb.3 dl) zsemlemorzsa
-olaj a sütéshez

Elkészítés:



A sajtot vágjuk vékony darabokra.

(Érdemes félkemény vagy kemény sajtot használni,mert kisebb az esély rá,hogy kifolyik sütés közben.)

∗Nálam füstölt trappista sajt került bele.



A húst mossuk meg,tisztítsuk meg az esetleges zsíroktól,hártyáktól.Szeleteljük el a csirkemelleket hosszában.

Egy csirkemellet lehetőség szerint,2-3 szeletre vágjunk.



A szeletekből újból szeleteket vágunk,de most nem vágjuk át teljesen.

Majd nyissuk ki ,mint egy könyvet.

Helyezzünk rá 2-3 szelet sajtot.

Ha túl vékonyra sikerült elszeletelni  pár szeletet,akkor azt nem kell bevágni,hanem egyszerűen az egyik felére helyezzük rá a sajtot,és hajtsuk rá a másik felét.

Akár 1-2 szelet sonkát is tehetünk a húsra,majd erre tegyük rá a sajtot.





Hajtsuk össze a szeleteket,sózzuk meg jól.

∗Én nem szoktam összetűzni a húst semmivel.A panírozásnál kell kicsit óvatosabban bánni vele,hogy ki ne essen belőle a töltelék.





Készüljünk elő a panírozáshoz.

Első lépésként készítsünk elő három edényt:

Az egyikbe mérjük ki a lisztet,

a másikba a tojásokat üssük bele,és kicsit habosítsuk meg,

a harmadikba pedig a bögrényi zsemlemorzsát öntsük bele.

Először óvatosan forgassuk meg a lisztbe a húsokat.



Majd a tojásba.



Végül pedig a zsemlemorzsába.



∗Én sütés előtt legalább egy órát a hűtőben pihentetni szoktam a bepanírozott húsokat.

Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Tálalhatjuk rizzsel,burgonyapürével,zöldségekkel…Minden köret illik hozzá.

A csirkemell alapjában véve egy száraz hús,ezért készíthetünk hozzá majonéz alapú mártásokat is.

-Jó étvágyat!-



Sajttal,sonkával töltve



Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »