Amerikai csokis keksz



Ez a klasszikus amerikai édesség garantáltan a gyermekek nagy kedvence lesz.Igazi omlós finomság  olvadozó csokoládé darabkákkal.

Fémdobozba helyezve,akár több napig is eláll(na)   🙂

Hozzávalók:

( kb.26 db csokis kekszhez)

-35dkg liszt
 -10 dkg barna cukor
 -10 dkg kristály cukor
 -20 dkg étcsoki(min.52% kakaó tartalmú)
 -15 dkg margarin
 -2 tojás
 -2 cs vaníliás cukor
 -1 kk szódabikarbóna
 -1 csipetnyi só



Elkészítés:



Először is a száraz hozzávalókat keverjük össze:

A lisztet szitáljuk egy tálba,adjuk hozzá a sót,és a szódabikarbónát.

Ezt jól keverjük össze és tegyük félre.

A csokoládét  daraboljuk apróra.

∗A csokoládét helyettesíthetjük aszalt gyümölcsökkel,mogyoróval,mandulával…



Egy másik tálban keverjük össze (az előzőleg mikróban megolvasztott) margarint,cukrot,vaníliás cukrot,és a tojásokat.



Keverjük alaposan össze,hogy egy sima,egynemű masszát kapjunk.



Fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket.

∗3-4 ek-nyi adagokat.





Jól dolgozzuk össze.Végül adjuk hozzá az apróra vágott csokoládé felét.



Gyúrjuk össze,majd adjuk hozzá a csokoládé másik felét is és dolgozzuk jól a masszába.







A masszából kis golyókat gyúrunk,

( így is helyezzük a tepsire,nem kell kilapítani őket.)

helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

∗Távol legyenek egymástól,mert ha túl közel tesszük,akkor egymásba olvadnak és elvesztik a formájukat.Én kb. 9 db-ot szoktam egy tepsire helyezni.

Előmelegített sütőben,150°C-on 15-17 percig sütjük.



-Jó étvágyat!-



Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »