Ez a klasszikus amerikai édesség garantáltan a gyermekek nagy kedvence lesz.Igazi omlós finomság olvadozó csokoládé darabkákkal.
Fémdobozba helyezve,akár több napig is eláll(na) 🙂
Hozzávalók:
( kb.26 db csokis kekszhez)
-35dkg liszt |
-10 dkg barna cukor |
-10 dkg kristály cukor |
-20 dkg étcsoki(min.52% kakaó tartalmú) |
-15 dkg margarin |
-2 tojás |
-2 cs vaníliás cukor |
-1 kk szódabikarbóna |
-1 csipetnyi só |
Elkészítés:
Először is a száraz hozzávalókat keverjük össze:
A lisztet szitáljuk egy tálba,adjuk hozzá a sót,és a szódabikarbónát.
Ezt jól keverjük össze és tegyük félre.
A csokoládét daraboljuk apróra.
∗A csokoládét helyettesíthetjük aszalt gyümölcsökkel,mogyoróval,mandulával…
Egy másik tálban keverjük össze (az előzőleg mikróban megolvasztott) margarint,cukrot,vaníliás cukrot,és a tojásokat.
Keverjük alaposan össze,hogy egy sima,egynemű masszát kapjunk.
Fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket.
∗3-4 ek-nyi adagokat.
Jól dolgozzuk össze.Végül adjuk hozzá az apróra vágott csokoládé felét.
Gyúrjuk össze,majd adjuk hozzá a csokoládé másik felét is és dolgozzuk jól a masszába.
A masszából kis golyókat gyúrunk,
( így is helyezzük a tepsire,nem kell kilapítani őket.)
helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
∗Távol legyenek egymástól,mert ha túl közel tesszük,akkor egymásba olvadnak és elvesztik a formájukat.Én kb. 9 db-ot szoktam egy tepsire helyezni.
-Jó étvágyat!-