Amerikai palacsinta



Ez a palacsinta különlegesség az amerikaiak egyik kedvenc reggelije,de már hazánkban is egyre többen fogyasztják.

 Nagyon puha,édes,egy igazi energiabomba ez a tengerentúli palacsinta.

Az elkészítése is nagyon egyszerű és gyors.

Leggyakrabban olvadozó vajjal és/vagy juharsziruppal meglocsolva fogyasztják.

 Hozzávalók:

 

(kb.14-16 db palacsintához)

-30 dkg liszt
-1 cs. sütőpor
-2 cs. vaníliás cukor
-2 ek cukor
-csipetnyi só
-5 dkg vaj
-1 tojás
-3 dl tej

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a sütőport,sót,cukrot,vaníliás cukrot,a tojást,az olvasztott vajat és a tejet is.





Jól elkeverjük ezeket az összetevőket.Egy sima,egynemű tésztát kell ,hogy kapjunk.

∗sokkal sűrűbb,mint a “mi  palacsintánk” tésztája.

Egy serpenyőben egy kevés olajat forrósítsunk meg,majd kapcsoljunk vissza közepes,-vagy közepestől kisebb lángra.

∗Ez azért szükséges,mert különben a palacsinta alja már megégne,mielőtt még átsülne a közepe.

A tésztából kis adagokat(kb. fél dl-nyi) tegyünk a forró olajba úgy,hogy ne töltse ki a serpenyőt teljesen,mint a klasszikus magyar palacsinta.

Süthetünk akár 2 db-ot is egyszerre…

Amikor az alja aranybarnára sült,

(ezt úgy ellenőrizhetjük,hogy egy sütőlapáttal alányúlva kicsit bekukkantunk alá)

a teteje meg még éppen hogy folyós,

(de már látszik rajta,hogy megbőrösödött és ilyen lukacsos szerkezetű)

egy hirtelen mozdulattal fordítsuk meg egy lapáttal és süssük meg a másik oldalát is.

(ezt már csak néhány pillanatig,max. félpercig kell sütni)



Vastagságából adódóan nem kell feltekerni.

Tálalásnál halmozhatjuk egymásra.Fogyaszthatjuk juharsziruppal,mézzel,gyümölcsökkel,lekvárral,mogyorókrémmel,mogyoróvajjal…..a fantáziánkra van bízva. 🙂

Jó étvágyat!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »