Fahéjas csiga

Hozzávalók:



(kb.24 db fahéjas csigához)
Tészta: Töltelék:
-50 dkg liszt -2 ek fahéj
-2 ek cukor -3 ek porcukor
-2 cs.vaníliás cukor -1-2 ek olvasztott margarin
-1 tojás  
-6 dkg margarin  
-csipet só  
-élesztő  
-2 dl tej  

Elkészítés:

1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.

https://hedikonyhaja.cafeblog.hu/2017/08/17/eleszto-felfuttatasa/

A liszthez adjuk a cukrot,sót,vaníliás cukrot,tojást és az olvasztott margarint.



Majd a felfuttatott élesztőt is adjuk hozzá.



Ezeket az alapanyagokat keverjük jól össze,és a maradék tejjel(1 dl) gyúrjuk össze a tésztát.



Adhatunk még hozzá 1-2 tk olajat,és ezzel együtt dagasszuk tovább.

∗ Akkor jó,ha már sem  az edényfalához,sem a kezünkhöz nem tapad a tészta.



Meghintjük liszttel a tetejét,konyharuhával letakarjuk,kb. 1 órát meleg helyen pihentetjük.

(Természetesen a nyári melegben ez az idő lecsökkenhet.)

Amíg kel a tésztánk,állítsuk össze a tölteléket.

Töltelék:

3 ek porcukrot szitáljunk egy kisebb tálba,és adjunk hozzá 2 ek fahéjat.

∗Ez az arány ízlés szerint változhat.

Ezt jól keverjük össze.

1-2 ek margarint olvasszunk meg.



Kis idő múlva…. 🙂



A tésztát lisztezett felületre borítjuk,és vékonyra nyújtjuk.



A megolvasztott margarint öntsük rá,és egyenletesen kenjük el rajta.



Szórjuk rá egyenletesen a fahéjas keveréket is.



Szorosan tekerjük fel a tésztát.





Kb. 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk,és a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

 ∗ nem túl szorosan egymáshoz.







Kb. 20-25 percig sütjük.

Ez idő alatt az illat,ami átjárja a lakást…..egyszerűen  leírhatatlan. 😉





-Jó étvágyat!-



Címkék: , ,
Tovább a blogra »