Hozzávalók: -1 kisebb fej vöröshagyma -só,bors -1 gerezd fokhagyma -pirospaprika -0,5 fej kelkáposzta vagy 1 kisebb fej -2 dl tejföl -liszt -2 pár virsli majoranna,őrölt fűszerkömény -2-3 kisebb burgonya Elkészítés:A kelkáposztát megmossuk,a csumáját kivágjuk,és kb.1cm-es csíkokra vágjuk.A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk,majd kevés olajon üvegesre pirítjuk.Majd félrehúzzuk,és hozzáadjuk az összevágott kelkáposztát.Kevés vizet(kb.3 dl)… Tovább »
Frankfurti leves
Hozzávalók: -1 kisebb fej vöröshagyma -só,bors -1 gerezd fokhagyma -pirospaprika -0,5 fej kelkáposzta vagy 1 kisebb fej -2 dl tejföl -liszt -2 pár virsli majoranna,őrölt fűszerkömény -2-3 kisebb burgonya Elkészítés:A kelkáposztát megmossuk,a csumáját kivágjuk,és kb.1cm-es csíkokra vágjuk.A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk,majd kevés olajon üvegesre pirítjuk.Majd félrehúzzuk,és hozzáadjuk az összevágott kelkáposztát.Kevés vizet(kb.3 dl)… Tovább »

A klasszikus lángos újragondolt változata.Sokféleképpen fogyaszthatjuk,a töltelék is sokféle lehet.Érdemes kipróbálni többféleképpen.Egy biztos..,nem lehet belőle eleget készíteni. 🙂 Hozzávalók: Kb. 18-20 darabhoz: Tészta: Töltelék: -0,5 kg liszt -kb. 10 db virslit félbevágunk -1dl tejföl -15 dkg sajt -2,5 dl tej -2,5 dkg élesztő -1 tojás -3 tk só -1 ek olaj…