Hédi konyhája

Csirkemell pörkölt

A pörköltek,az egyszerűen,gyorsan elkészíthető ételek közé tartoznak.A legjobb benne,hogy többféleképpen is variálhatjuk,pl.tésztafélékkel,főzelékfélékkel,rizzsel,burgonyával… Hozzávalók: -2 db nagyobb csirkemell(kb.50 dkg) -1 közepes fej vöröshagyma -2 gerezd fokhagyma -3 ek olaj -Kb. 1 ek fűszerpaprika -ételízesítő -őrölt fekete bors Elkészítés:A húst megmossuk,megtisztítjuk az esetleges zsíroktól,hártyáktól,és kockákra vágjuk. A vöröshagymát,fokhagymát héjától megtisztítjuk,majd apróra vágjuk.Kb.2 ek olajon üvegesre pirítjuk.Félre húzzuk,majd… Tovább »

Lángos

A lángos az örök klasszikus… azt hiszem,ezzel mindenki egyetért.Az elkészítésével kapcsolatban viszont már megoszlanak a vélemények.Gyakorlatilag ahány ház,annyiféle módon készül ez a finomság.   Hozzávalók: (kb.10-12db lángoshoz) -0,5 kg liszt -1 tk só -1 tojás -2 ek tejföl -1 dl tej+1 dl az élesztő futtatáshoz -2,5 dkg élesztő -1 ek olaj Elkészítés: Az élesztőt 1dl… Tovább »

Habart zöldbableves

  Egy igazán finom és ízletes leves.Készítése sokféle lehet…Készülhet habarással,rántással is.Nálam mindkettő kerül bele,ugyanis a rántás egy igazán karakteres ízt ad az ételeknek,amit kár lenne kihagyni belőle.A habarás viszont egy lágy,krémes ízt kölcsönöz a levesnek.A kettő együtt pedig fantasztikus. 🙂 Hozzávalók: -1 db nagyobb  csirkemellfilé -2-3 babérlevél -0,5 kg zöldbab -kb.1,5-2 dl tej -olaj -3… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!