Hédi konyhája

Savanyú káposzta

Savanyú káposztát készíteni nem nehéz,és érdemes is kipróbálni,ugyanis bolti társaival ellentétben ez teljesen tartósítószer mentes,és a család ízlése szerint, kedvünkre fűszerezhetjük.Fogyaszthatjuk savanyúságként,de rengeteg finom étel is készíthető belőle.A novemberben elrakott savanyú káposztát akár már a karácsonyi töltött káposzta készítésénel  fel is használhatjuk. 😉Hozzávalók:  -kb.10-15 kg gyalult káposzta  -só  -babérlevél  -egész fekete bors  -korriander  -mustármag  -egész köménymag  -chili paprika… Tovább »

Töltött káposzta

   A hazai konyha egyik remeke a töltött káposzta,amit szinte bárki,bármikor meg tudna enni.Egy igazán ízletes,kiadós étel.Rengeteg változata ismert.Szinte minden tájegységnek,háztartásnak meg van a maga jól bevált receptje.   Most az én egyszerű,omlós töltött káposzta receptemet fogom bemutatni,ahogyan én tanultam,és ahogy a mai napig is készítem.     Hozzávalók:(kb.14-15 db közepes méretű töltött káposztához) -0,5 kg… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!