Hédi konyhája

Pizza

  Az olasz konyha kifogástalan étele.Kicsik és nagyok nagy kedvence.Elkészítése nem túl bonyolult,és jóval olcsóbb is,ha mi magunk készítjük el,mintha készen vagy félkészen megvásárolnánk.Ízesíthetjük,fűszerezhetjük kedvünkre,a feltét is sokféle lehet.   Hozzávalók: Pizzatészta alaprecept:  Pizzaszósz:  -30 dkg liszt  -kb.2-3 ek sűrített paradicsom  -1 tk só  -víz  -1 tojás  -őrölt fekete bors  -kb.1 dl tej+1 dl az… Tovább »

Füstölt sajttal töltött csirkemell

    Könnyen elkészíthető,nagyszerű étel.A töltelék és a köret is jól variálható.Bármilyen alkalomra,de akár az egyszerű hétköznapokra is kiváló választás lehet.   Hozzávalók: -3 db csirkemellfilé -10-15 dkg füstölt sajt -3 tojás -3-4 ek liszt -1 bögre(kb.3 dl) zsemlemorzsa -olaj a sütéshez Elkészítés:A sajtot vágjuk vékony darabokra.(Érdemes félkemény vagy kemény sajtot használni,mert kisebb az esély… Tovább »

Lángos

A lángos az örök klasszikus… azt hiszem,ezzel mindenki egyetért.Az elkészítésével kapcsolatban viszont már megoszlanak a vélemények.Gyakorlatilag ahány ház,annyiféle módon készül ez a finomság.   Hozzávalók: (kb.10-12db lángoshoz) -0,5 kg liszt -1 tk só -1 tojás -2 ek tejföl -1 dl tej+1 dl az élesztő futtatáshoz -2,5 dkg élesztő -1 ek olaj Elkészítés: Az élesztőt 1dl… Tovább »

Sajttal,virslivel töltött lángos

A klasszikus lángos újragondolt változata.Sokféleképpen fogyaszthatjuk,a töltelék is sokféle lehet.Érdemes kipróbálni többféleképpen.Egy biztos..,nem lehet belőle eleget készíteni. 🙂 Hozzávalók: Kb. 18-20 darabhoz: Tészta: Töltelék: -0,5 kg liszt -kb. 10 db virslit félbevágunk -1dl tejföl -15 dkg sajt -2,5 dl tej   -2,5 dkg élesztő   -1 tojás   -3 tk só   -1 ek olaj… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!