Hédi konyhája

Tökfőzelék

Hozzávalók: -1 kg gyalult tök Rántáshoz: Habaráshoz: -1-2 gerezd fokhagyma -3-4 ek olaj -1-2 ek tejföl -kapor -4-5 ek liszt -2 ek liszt -babérlevél -1 gerezd fokhagyma   -só -2 dl tej   -ecet     Elkészítés: •Ha friss főzőtökből készítjük,akkor:első lépésként a főzőtököt félbevágjuk,majd meghámozzuk.Egy káposzta reszelő segítségével pedig lereszeljük.•Ha fagyasztottból készítjük,akkor nincs más… Tovább »

Paradicsomos húsgombóc

Gyermekkorunk egyik kedvenc étele,a mindenki által jól ismert,ízletes paradicsomos húsgombóc.Egy igazi nosztalgikus étel.   Hozzávalók:(Kb.14 db gombóchoz) Húsgombóchoz: Paradicsomszószhoz: -50 dkg darált sertéshús -4 ek olaj -6-7 gerezd fokhagyma -3 ek liszt -1-2 ek fűszerpaprika -5 ek sűrített paradicsom(kb.175 gr) -2 ek ételízesítő -cukor ízlés szerint -1 tk őrölt fekete bors   -1 tojás  … Tovább »

Habart zöldbableves

  Egy igazán finom és ízletes leves.Készítése sokféle lehet…Készülhet habarással,rántással is.Nálam mindkettő kerül bele,ugyanis a rántás egy igazán karakteres ízt ad az ételeknek,amit kár lenne kihagyni belőle.A habarás viszont egy lágy,krémes ízt kölcsönöz a levesnek.A kettő együtt pedig fantasztikus. 🙂 Hozzávalók: -1 db nagyobb  csirkemellfilé -2-3 babérlevél -0,5 kg zöldbab -kb.1,5-2 dl tej -olaj -3… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!