Hédi konyhája

Kelt fahéjas-almás pite

A kalácstésztából készült almás pite tekintélyes múlttal rendelkező piteféleség.A legjobb választás lehet desszertként a hűvös őszi vagy téli időkben.Készülhet sütőporos változatban is,amely kissé ropogósabb,omlósabb.Hozzávalók:(Kb.20-22 db-hoz)  Tészta:  Töltelék:  -50 dkg liszt  -7 db közepes alma  -1 csipet só  -cukor ízlés szerint  -3 ek cukor  -1 tk fahéj  -2 cs vaníliás cukor    -1 tojás  Tetejére:  -kb 10 dkg olvasztott… Tovább »

Túrós pite

Az omlós tésztából készült pite remek választás, ha egyszerű, könnyed édességre vágyunk. Hozzávalók: (Kb.12-14 db-hoz) Tészta: Töltelék: -25 dkg liszt -0,5 kg túró -12 dkg margarin -1 tojás -1 tojássárgája -3 ek cukor -kb.1 ek tejföl -1 citrom reszelt héja -1 cs sütőpor -2 ek búzadara -2 cs vaníliás cukor -2 cs vaníliás cukor Elkészítés:A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!