A kalácstésztából készült almás pite tekintélyes múlttal rendelkező piteféleség.A legjobb választás lehet desszertként a hűvös őszi vagy téli időkben.Készülhet sütőporos változatban is,amely kissé ropogósabb,omlósabb.Hozzávalók:(Kb.20-22 db-hoz) Tészta: Töltelék: -50 dkg liszt -7 db közepes alma -1 csipet só -cukor ízlés szerint -3 ek cukor -1 tk fahéj -2 cs vaníliás cukor -1 tojás Tetejére: -kb 10 dkg olvasztott… Tovább »
Kelt fahéjas-almás pite
A kalácstésztából készült almás pite tekintélyes múlttal rendelkező piteféleség.A legjobb választás lehet desszertként a hűvös őszi vagy téli időkben.Készülhet sütőporos változatban is,amely kissé ropogósabb,omlósabb.Hozzávalók:(Kb.20-22 db-hoz) Tészta: Töltelék: -50 dkg liszt -7 db közepes alma -1 csipet só -cukor ízlés szerint -3 ek cukor -1 tk fahéj -2 cs vaníliás cukor -1 tojás Tetejére: -kb 10 dkg olvasztott… Tovább »

Az omlós tésztából készült pite remek választás, ha egyszerű, könnyed édességre vágyunk. Hozzávalók: (Kb.12-14 db-hoz) Tészta: Töltelék: -25 dkg liszt -0,5 kg túró -12 dkg margarin -1 tojás -1 tojássárgája -3 ek cukor -kb.1 ek tejföl -1 citrom reszelt héja -1 cs sütőpor -2 ek búzadara -2 cs vaníliás cukor -2 cs vaníliás cukor Elkészítés:A…