Hédi konyhája

Kelt fahéjas-almás pite

A kalácstésztából készült almás pite tekintélyes múlttal rendelkező piteféleség.A legjobb választás lehet desszertként a hűvös őszi vagy téli időkben.Készülhet sütőporos változatban is,amely kissé ropogósabb,omlósabb.Hozzávalók:(Kb.20-22 db-hoz)  Tészta:  Töltelék:  -50 dkg liszt  -7 db közepes alma  -1 csipet só  -cukor ízlés szerint  -3 ek cukor  -1 tk fahéj  -2 cs vaníliás cukor    -1 tojás  Tetejére:  -kb 10 dkg olvasztott… Tovább »

A tökéletes mákos beigli

A beigli egy tradicionális finomság,nem csak karácsonyra…Bár hazánkban,nagyon sok háztartásban inkább karácsonykor vagy karácsony közeledtével jellemző a diós vagy mákos beigli  készítése.Természetesen,az év bármely napján elkészíthetjük,és akár egy kiadós leves után,vagy csak úgy magában tálalhatjuk is. 🙂   Hozzávalók: Tészta: Töltelék: -50 dkg liszt -20 dkg mák -12,5 dkg margarin -kb.1 dl tej -2 cs… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!