Hédi konyhája

Almás pite

Az omlós tésztából készült piték közül talán a legnépszerűbb a fahéjas-almás pite.Több változata is van.Most a sütőporos változatot mutatom be,amely a kelt fahéjas-almás pitével ellentétben, sokkal omlósabb,ropogósabb. Hozzávalók:(Kb.12-14db)  Tészta:  Töltelék:  -30 dkg liszt  -kb.7 db közepes alma  -12 dkg margarin  -cukor ízlés szerint  -1 tojás  -fahéj ízlés szerint  -1ek tejföl    -1 cs sütőpor    -2… Tovább »

Kelt fahéjas-almás pite

A kalácstésztából készült almás pite tekintélyes múlttal rendelkező piteféleség.A legjobb választás lehet desszertként a hűvös őszi vagy téli időkben.Készülhet sütőporos változatban is,amely kissé ropogósabb,omlósabb.Hozzávalók:(Kb.20-22 db-hoz)  Tészta:  Töltelék:  -50 dkg liszt  -7 db közepes alma  -1 csipet só  -cukor ízlés szerint  -3 ek cukor  -1 tk fahéj  -2 cs vaníliás cukor    -1 tojás  Tetejére:  -kb 10 dkg olvasztott… Tovább »

Fahéjas csiga

Hozzávalók: (kb.24 db fahéjas csigához) Tészta: Töltelék: -50 dkg liszt -2 ek fahéj -2 ek cukor -3 ek porcukor -2 cs.vaníliás cukor -1-2 ek olvasztott margarin -1 tojás   -6 dkg margarin   -csipet só   -élesztő   -2 dl tej   Elkészítés:1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.https://hedikonyhaja.cafeblog.hu/2017/08/17/eleszto-felfuttatasa/A liszthez adjuk a cukrot,sót,vaníliás cukrot,tojást és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!