Hédi konyhája

Lángos

A lángos az örök klasszikus… azt hiszem,ezzel mindenki egyetért.Az elkészítésével kapcsolatban viszont már megoszlanak a vélemények.Gyakorlatilag ahány ház,annyiféle módon készül ez a finomság.   Hozzávalók: (kb.10-12db lángoshoz) -0,5 kg liszt -1 tk só -1 tojás -2 ek tejföl -1 dl tej+1 dl az élesztő futtatáshoz -2,5 dkg élesztő -1 ek olaj Elkészítés: Az élesztőt 1dl… Tovább »

Élesztő felfuttatása

  Szinte minden kelt tésztához szükséges az élesztő felfuttatása.Az élesztőt LANGYOS tejben vagy vízben szokás felfuttatni egy kevés cukorral.(Vigyázzunk arra,hogy a tej ne legyen forró,mert az élesztőgomba elpusztul,nem lesz működőképes-nem fut fel az élesztő!)Az élesztő felfuttatásához akkora tálkát vagy bögrét válasszunk,amiben a futtatás után is el fog férni az élesztőnk,ugyanis akár háromszorosára is megnőhet a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!