Az omlós tésztából készült piték közül talán a legnépszerűbb a fahéjas-almás pite.Több változata is van.Most a sütőporos változatot mutatom be,amely a kelt fahéjas-almás pitével ellentétben, sokkal omlósabb,ropogósabb. Hozzávalók:(Kb.12-14db) Tészta: Töltelék: -30 dkg liszt -kb.7 db közepes alma -12 dkg margarin -cukor ízlés szerint -1 tojás -fahéj ízlés szerint -1ek tejföl -1 cs sütőpor -2… Tovább »
Almás pite
Az omlós tésztából készült piték közül talán a legnépszerűbb a fahéjas-almás pite.Több változata is van.Most a sütőporos változatot mutatom be,amely a kelt fahéjas-almás pitével ellentétben, sokkal omlósabb,ropogósabb. Hozzávalók:(Kb.12-14db) Tészta: Töltelék: -30 dkg liszt -kb.7 db közepes alma -12 dkg margarin -cukor ízlés szerint -1 tojás -fahéj ízlés szerint -1ek tejföl -1 cs sütőpor -2… Tovább »

A kalácstésztából készült almás pite tekintélyes múlttal rendelkező piteféleség.A legjobb választás lehet desszertként a hűvös őszi vagy téli időkben.Készülhet sütőporos változatban is,amely kissé ropogósabb,omlósabb.Hozzávalók:(Kb.20-22 db-hoz) Tészta: Töltelék: -50 dkg liszt -7 db közepes alma -1 csipet só -cukor ízlés szerint -3 ek cukor -1 tk fahéj -2 cs vaníliás cukor -1 tojás Tetejére: -kb 10 dkg olvasztott…