Hozzávalók:
-50 dkg liszt | -2cs. vaníliás cukor |
-csipetnyi só | -2 tojássárgája |
-2,5 dkg élesztő | -5dkg margarin |
-1,25 dl tej | -olaj a sütéshez |
-2 ek. cukor | -porcukor a díszítéshez |
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk.
0,5 kg liszthez hozzáadjuk a sót,cukrot,vaníliás cukrot és a tojássárgákat.
Majd a felfuttatott élesztőt, az olvasztott margarint és a tejet is fokozatosan.
Szükség esetén még lisztezzük,majd kezdjük el összedolgozni ezeket az alapanyagokat,és dagasszuk ki alaposan.
Meleg helyen,konyharuhával letakarva kb.1 órát pihentetjük.
Lisztezett felületre borítjuk a megkelt tésztánkat.
Majd kb.1,5 cm vastagra nyújtjuk,és (pogácsaszaggató vagy akár egy pohárral) tetszőleges nagyságúra szaggatjuk.
Egy magasabb falú edényben felmelegítjük az olajat,ügyeljünk rá,hogy NE legyen túl forró az olaj.
Majd 1-2 fánkot beleteszünk,és alacsony lángon megsütjük.A fánkok egyik oldalát fedő alatt sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
-Jó étvágyat!-
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: