A Brownie egy amerikai édesség.Nagyon sokféleképpen készíthető,rengeteg változata van.Az elkészítése nagyon egyszerű,és nem igényel sok időt sem.Kicsik és nagyok kedvence 🙂
Hozzávalók:
Tésztához:
|
A tetejére:
|
| -1 bögre víz(kb 2dl) |
-3 ek natúr joghurt |
| -4 ek kakaópor |
-1 cs vaníliás cukor |
| -2 bögre liszt(kb. 25dkg) |
-2 ek kakaópor |
| -1 bögre cukor(kb.20 dkg) |
-5 dkg porcukor |
| -1 tk szódabikarbóna |
-6 dkg margarin |
| -1dl natúr joghurt |
– maroknyi durvára vágott dió vagy mogyoró |
| -1 cs vaníliás cukor |
– étcsoki |
| -2 tojás |
|
| -22 dkg margarin |
|
Elkészítés:
A vizet egy kisebb lábasba öntjük,hozzáadjuk a margarint és a kakaóport.Kevergetve felforraljuk,majd félretesszük.
A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk és az előzőekhez keverjük.
Hozzáadjuk a natúr joghurtot,a tojást és a vaníliás cukrot is.Jól elkeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe(kb.30×25)öntjük ezt a tésztát.
Előmelegített sütőben kb.20 percig sütjük.*(A jó brownie titka a sütésen múlik,itt lehet elrontani.Ez az a sütemény,amit nem szabad teljesen átsütni.Se nem sült,se nem nyers állagúnak kell lennie.)
A tetejére valókat a mogyoró/dió kivételével megmelegítjük.
Ha a cukor felolvad benne,akkor keverjük bele a mogyorót/diót is.*Lehet beletörni étcsokit,ha hígnak tűnne a mázunk.
A kihűlt brownie tetejére egyenletesen kenjük rá ezt a mázat.
Akkor szeleteljük,ha megszilárdult rajta a bevonat.Jó étvágyat!
![]()
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: