Ez az olasz desszert garantáltan mindenki nagy kedvence lesz.
Hozzávalók:
• 25 dkg mascarpone | • 2 cs.babapiskóta |
• 3 dl kávé lefőzve | • 3 cs. vaníliás cukor |
• 3 tojás | • kakaópor |
• 3 ek cukor |
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk.
•A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
•A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
Majd hozzáadjuk a mascarpone-t is, és krémmé dolgozzuk.
A tojásfehérjét óvatosan a tojássárgás keverékhez adjuk.
A lefőzött kávéhoz hozzáadunk ízlés szerint (2-3 kk) cukrot.
Majd mártogassuk bele a babapiskótákat egyenként,ügyelve arra,hogy ne áztassuk el teljesen.
Rétegezzük egy tál vagy egy magasabb falú tepsi aljára ,szorosan egymás mellé.
Erre tegyünk egy réteg mascarpone-s krémet,majd szórjuk meg jól kakaóporral.
Ismételjük meg a kávéba mártott babapiskóta rétegezését.
Végül a maradék krémet oszlassuk el a tetején,majd szórjuk meg kakaóporral.
Ezután hűtőben tároljuk min.6 órát,majd felszeleteljük tetszőlegesen.
-Jó étvágyat!-
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: