Hédi konyhája

Mogyorókrémes tekercs


Hozzávalók:

(Kb.24-32 tekercshez)

-50dkg liszt -kevés tej
-25 dkg margarin -2 tojássárgája
-3 ek porcukor -2 ek tejföl
-2cs vaníliás cukor -mogyorókrém
-csipetnyi só -1 tojás a lekenéshez
-2dkg élesztő  

 

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben,kevés cukorral felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a sót,porcukrot,vaníliás cukrot.
Jól összekeverjük az egészet,majd hozzáadjuk a 2 tojássárgáját is.

Hozzáadjuk a margarint,a tejfölt,és a felfuttatott élesztőt is.


Kb. 1 dl tejjel összedolgozzuk az egészet.
(Annyi lisztet adunk még hozzá,hogy jól tudjunk a tésztával bánni,ne ragadjon.)
Alaposan kidolgozzuk a tésztánkat.
Kb.1 órát pihentetjük.
1 óra elteltével a tésztánk kb. a duplájára kelt.
Lisztezett felületre borítjuk,és 4 egyenlő részre osztjuk.
Majd 4 kis cipót formálunk belőle.
Az egyik cipót vékony,kör alakúra nyújtjuk.(kb.25-30 cm átmérőjű)

Majd megkenjük tetszőleges mennyiségű mogyorókrémmel,és ezt félretesszük.
(Elkészíthetjük akár porcukorral elkevert kakaóval is,de előtte a lapot kenjük meg olvasztott margarinnal vagy olajjal.)

A másik kis cipót is kinyújtjuk vékony,kör alakúra,és ráhelyezzük a mogyorókrémmel megkent lapra.

Majd egy pizzavágó segítségével elszeleteljük 12-16 db-ra.

A szeleteket egyenként szépen feltekerjük.

 Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tekercseket.
1 tojással lekenjük,majd előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

A másik 2 cipóval is ugyanígy járjunk el.
-Jó étvágyat!-

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!