Hozzávalók:
(Kb.24-32 tekercshez)
-50dkg liszt | -kevés tej |
-25 dkg margarin | -2 tojássárgája |
-3 ek porcukor | -2 ek tejföl |
-2cs vaníliás cukor | -mogyorókrém |
-csipetnyi só | -1 tojás a lekenéshez |
-2dkg élesztő |
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben,kevés cukorral felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a sót,porcukrot,vaníliás cukrot.
Jól összekeverjük az egészet,majd hozzáadjuk a 2 tojássárgáját is.
Hozzáadjuk a margarint,a tejfölt,és a felfuttatott élesztőt is.
Kb. 1 dl tejjel összedolgozzuk az egészet.
(Annyi lisztet adunk még hozzá,hogy jól tudjunk a tésztával bánni,ne ragadjon.)
Alaposan kidolgozzuk a tésztánkat.
Kb.1 órát pihentetjük.
1 óra elteltével a tésztánk kb. a duplájára kelt.
Lisztezett felületre borítjuk,és 4 egyenlő részre osztjuk.
Majd 4 kis cipót formálunk belőle.
Az egyik cipót vékony,kör alakúra nyújtjuk.(kb.25-30 cm átmérőjű)
Majd megkenjük tetszőleges mennyiségű mogyorókrémmel,és ezt félretesszük.
(Elkészíthetjük akár porcukorral elkevert kakaóval is,de előtte a lapot kenjük meg olvasztott margarinnal vagy olajjal.)
A másik kis cipót is kinyújtjuk vékony,kör alakúra,és ráhelyezzük a mogyorókrémmel megkent lapra.
Majd egy pizzavágó segítségével elszeleteljük 12-16 db-ra.
A szeleteket egyenként szépen feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tekercseket.
1 tojással lekenjük,majd előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
A másik 2 cipóval is ugyanígy járjunk el.
-Jó étvágyat!-
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: