Hozzávalók:
-1 kisebb fej vöröshagyma | -só,bors |
-1 gerezd fokhagyma | -pirospaprika |
-0,5 fej kelkáposzta vagy 1 kisebb fej | -2 dl tejföl |
-liszt | -2 pár virsli |
majoranna,őrölt fűszerkömény | -2-3 kisebb burgonya |
Elkészítés:
A kelkáposztát megmossuk,a csumáját kivágjuk,és kb.1cm-es csíkokra vágjuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk,majd kevés olajon üvegesre pirítjuk.
Majd félrehúzzuk,és hozzáadjuk az összevágott kelkáposztát.
Kevés vizet(kb.3 dl) öntünk alá,majd pár percig átpároljuk az egészet.
Sózzuk,borsozzuk,köményezzük ízlés szerint.
Felöntjük kb. 1,5-2 liter vízzel.Hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát is.
*Ízlés szerint,adhatunk hozzá 1 szál felkarikázott sárgarépát is.
Ha a zöldségek megfőttek,félrehúzzuk a levesünket.
Készítünk egy vékony rántást:
Először is egy kevés olajat(kb.1-1,5 ek-nyi) egy lábasban felmelegítünk,majd hozzáadunk kb.1 ek lisztet.Folyamatos keverés közben zsemle színűre pirítjuk.A rántás akkor jó,ha híg tejbegríz állagú.
Majd félrehúzzuk,kissé hagyjuk kihűlni.
Hozzáadunk kb.1 kk pirospaprikát,jól elkeverjük benne.Kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük.
Hozzáadunk kb. 3 ek. tejfölt,és az egészet jól átkeverjük.A forró levesből merünk bele 1-2 szedőkanállal,egyenletesen elkeverjük(hőkiegyenlítést végzünk).
Majd a tejfölös rántást a levesbe öntjük.Összefőzzük az egészet.
Hozzáadjuk a felkarikázott virslit is,
Szükség esetén,fűszerezzük még(só,bors,kömény)
és pár perc alatt készre főzzük.
-Jó étvágyat!-
Kommentek