Hédi konyhája

Frankfurti leves




Hozzávalók:

-1 kisebb fej vöröshagyma -só,bors
-1 gerezd fokhagyma -pirospaprika
-0,5 fej kelkáposzta vagy 1  kisebb fej -2 dl tejföl
-liszt -2 pár virsli
majoranna,őrölt fűszerkömény -2-3 kisebb burgonya

 

Elkészítés:
A kelkáposztát megmossuk,a csumáját kivágjuk,és kb.1cm-es csíkokra vágjuk.


A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk,majd kevés olajon üvegesre pirítjuk.

Majd félrehúzzuk,és hozzáadjuk az összevágott kelkáposztát.
Kevés vizet(kb.3 dl) öntünk alá,majd pár percig átpároljuk az egészet.
Sózzuk,borsozzuk,köményezzük ízlés szerint.

  Felöntjük kb. 1,5-2 liter vízzel.Hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát is.

*Ízlés szerint,adhatunk hozzá 1 szál felkarikázott sárgarépát is.

Ha a zöldségek megfőttek,félrehúzzuk a levesünket.
Készítünk egy vékony rántást:
Először is egy kevés olajat(kb.1-1,5 ek-nyi) egy lábasban felmelegítünk,majd hozzáadunk kb.1 ek lisztet.Folyamatos keverés közben zsemle színűre pirítjuk.
A rántás akkor jó,ha híg tejbegríz állagú.

Majd félrehúzzuk,kissé hagyjuk kihűlni.
Hozzáadunk kb.1 kk pirospaprikát,jól elkeverjük benne.Kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük.

Hozzáadunk kb. 3 ek. tejfölt,és az egészet jól átkeverjük.

A forró levesből merünk bele 1-2 szedőkanállal,egyenletesen elkeverjük(hőkiegyenlítést végzünk).

Majd a tejfölös rántást a levesbe öntjük.Összefőzzük az egészet.
Hozzáadjuk a felkarikázott virslit is,
Szükség esetén,fűszerezzük még(só,bors,kömény)
és pár perc alatt készre főzzük.



-Jó étvágyat!-




Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!