Hédi konyhája

Mézes krémes

Rengeteg néven találkozhattunk  már e nagyszerű süteménnyel,és rengeteg változatban is készülhet.
Egyes változatoknál lekvár nem kerül a lapok közé.Én a saját,jól bevált receptemet fogom bemutatni.

Hozzávalók:

 Tészta:  Krém:  Máz:
 45 dkg liszt  3 dl tej  20 dkg étbevonó
 15 dkg cukor  3 ek búzadara  3 ek olaj
 1 tojás  20 dkg margarin  
 3 ek tej  15 dkg cukor  
 5 dkg margarin  2 cs vaníliás cukor  
 2 ek méz    
 1 tk szódabikarbóna  barack lekvár  


Elkészítés:
A lisztet a szódabikarbónával összeforgatjuk.
Majd a tojást,tejet,cukrot,margarint és a mézet egy edénybe tesszük,és folyamatosan kevergetve,gőz fölött összemelegítjük.

Fokozatosan hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet is,és összegyúrjuk.


Majd lisztezett felületre borítjuk,és 4 egyenlő részre osztjuk.

Egyenként (39X24 tepsiméretűre)nyújtjuk.Vékonynak kell lennie.

A kinyújtott lapokat egyenként,előmelegített sütőben kb. 5-6 percig ( tepsi hátulján) sütjük.
*Akkor jó,ha méz színű kezd lenni.

A kisült lapokat kihűtjük.Addig elkészítjük a krémet.
Krém:
3 dl tejet,3 púpos evőkanál búzadarával és a cukorral,(folyamatos kevergetés mellett)sűrűre főzzük.
Majd hagyjuk kihűlni.
A szobahőmérsékletű margarint kikeverjük a vaníliás cukorral.Hozzáadunk egy kevés reszelt citrom héjat.
Ha a grízeskrém teljesen kihűlt,fokozatosan hozzáadjuk a vajas krémhez.
Összeállítás:
A kihűlt lapok közül válasszuk ki a legszebbet,ez lesz a mézes-krémesünk teteje.
Az alsó lapra kenjük rá a grízes krém felét.

Erre helyezzünk rá egy másik lapot.
Amit kenjünk meg baracklekvárral ízlés szerint.
Helyezzük rá a 3. lapot,amire kenjük rá a grízes krém másik felét.

És,végül a 4.lap,amit kenjünk meg a gőz fölött,állandó kevergetés mellett megolvasztott csokoládéval.

Legalább 3-4 órát pihennie kell.
-Jó étvágyat!-

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!