Hédi konyhája

Almás pite

Az omlós tésztából készült piték közül talán a legnépszerűbb a fahéjas-almás pite.Több változata is van.Most a sütőporos változatot mutatom be,amely a kelt fahéjas-almás pitével ellentétben, sokkal omlósabb,ropogósabb.


Hozzávalók:

(Kb.12-14db)

 Tészta:  Töltelék:
 -30 dkg liszt  -kb.7 db közepes alma
 -12 dkg margarin  -cukor ízlés szerint
 -1 tojás  -fahéj ízlés szerint
 -1ek tejföl  
 -1 cs sütőpor  
 -2 cs vaníliás cukor  


Elkészítés:

A pite tésztának nem kell állni,ezért célszerű a töltelékkel kezdeni.
Az almákat meghámozzuk,majd lereszeljük.



Ízlés szerinti cukormennyiséget(kb.2 ek),és fahéjat(kb.1-2tk) adunk hozzá.
Lassú tűzön átpároljuk az egészet,majd félre tesszük.



A pite tészta alapanyagait előkészítjük.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a
-lisztet,
-sütőport,
-cukrot,
-vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót.
Majd hozzáadunk egy tojást,és kissé átkeverjük az egészet.

Hozzáadjuk a margarint és a tejfölt is.



Gyúrjuk össze jól ezeket az alapanyagokat.



A cipót lisztezett felületre helyezzük,majd 2 egyenlő részre osztjuk.
Melegítsük elő a sütőt.

Egyenként 20×29 cm-re(tepsi méretre) nyújtjuk.

Az egyik lapot sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.


Az előkészített almatöltelék levét csorgassuk le,majd helyezzük rá a tölteléket erre a lapra.
*A töltelék ráhelyezése előtt megszórhatjuk zsemlemorzsával,darált keksszel vagy akár darált dióval is.

Fedjük be a másik lappal.

Egy felvert tojással akár le is kenhetjük,majd egy villával szurkáljuk meg ,hogy a  felesleges gőz távozni tudjon.

Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
-Jó étvágyat!-

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!