A burgonyasaláta egyszerűen,gyorsan elkészíthető.
Remek kísérője lehet különböző rántott húsoknak,rántott zöldségeknek,sajtoknak…
Krémességét,lágyságát a majonéz,valamint a tejföl adja.Elkészíthetjük bolti vagy akár házi készítésű majonézzel is.
Hozzávalók:
-6 közepes burgonya |
-1 fej lilahagyma |
-6 ek majonéz |
-3 ek tejföl |
-kb.1-2 ek mustár |
-só,bors |
-porcukor |
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk,majd karikákra vagy kockákra vágjuk.
Jól megmossuk,majd egy lábasba tesszük,és felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje.(nálam ez kb. 8dl)
Kevés sót adunk hozzá,és puhára főzzük.
Amíg fő a krumpli,elkészítjük a majonézes mártást.
6 ek majonézhez hozzáadunk ízlés szerint mustárt,(kb. 1-2 ek-nyi) és egyenletesen elkeverjük benne.
Majd hozzáadunk 3 ek tejfölt,és simára keverjük vele.
Ízlés szerint sózzuk(kb 1kk),borsozzuk(kb.1 kk),porcukrozzuk(kb.1 tk)
Ha a krumpli megfőtt,leöntjük róla a vizet,és hagyjuk kihűlni.
Majd hozzáadjuk a héjától megtisztított,tetszés szerint felvágott lilahagymát,és jól összekeverjük.
*Nálam kockákra vágva került bele a hagyma.
Szükség esetén sózzuk.
Majd a teljesen kihűlt burgonyát a majonézes mártáshoz adjuk fokozatosan.
Jól átkeverjük az egészet.Szükség esetén sózzuk,porcukrozzuk.
Fogyasztás előtt pár órát hűtőben tároljuk.
-Jó étvágyat!-
Kommentek