Hédi konyhája

Házi majonéz

 

Elkészítése nagyon egyszerű,mindössze 15-20 percet vesz igénybe.
Nagyon jól felhasználható tartármártáshoz,burgonyasalátákhoz,majonézes salátákhoz.
Készítésénél nagyon fontos:
-hogy csak nagyon friss tojásokat használjunk,mivel hőkezelés nélkül kerül bele a tojás.
-Ne használjunk olívaolajat,mert teljesen más irányba viszi az ízét a majonézünknek,ami nem túl előnyös.
-Használjunk jó minőségű napraforgó olajat.
-Az olajat ne egyszerre,hanem kisebb adagokban,vékony sugárban adjuk a tojássárgákhoz,közben kevergessük.

Hozzávalók:

 -3 tojássárgája
 -kb.2,5-3 dl olaj! (ilyen sokat felvesz)
 -1-2 tk mustár
 -kevés citromlé
 -só,esetleg cukor

Elkészítése:

A tojássárgáját egy tálba tesszük,majd egy villával kissé elkeverjük.

Az olajat kis adagokban adjuk hozzá,(kb.1 tk)és közben folyamatosan keverjük.
Amikor már felvette a tojás az olajat,csak akkor öntsük hozzá a következő adag,(1 tk) olajat.

Az olajtól egyre világosabb és sűrűbb lesz.


Amikor felvette a teljes olaj mennyiséget,már szinte “rajzolni”lehet benne,olyan sűrűségű.

Ekkor hozzáadunk ízlés szerint sót és mustárt.
 Jól elkeverjük benne,majd kb.1kk citromlevet is hozzá adunk.
Kevés cukrot is adhatunk hozzá,ízlés szerint.

A kész majonézt felhasználás előtt hűtőszekrényben tároljuk.Felhasználhatjuk majonéz alapú salátákhoz,mártásokhoz,rántott húsokhoz,zöldségekhez.
-Jó étvágyat!-

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!