Az oldalas egy igazán ízletes hús.Mindegy,hogy sütőben,lábasban,egyben vagy daraboltan sütjük, a végeredmény fantasztikus.
Számos pácolt változata is ismert.A fokhagymás változata a legegyszerűbb,és talán a legfinomabb is.
Hozzávalók:
-1-1,5 kg sertés oldalas |
-10-12 gerezd fokhagyma |
-só,bors ízlés szerint |
-kevés köménymag |
-2-3 ek zsír |
Elkészítés:
Az oldalast mossuk át,majd a csontok mentén vágjuk fel.
*Én 2 csontos darabokra vágtam.
Áztassuk egy darabig vízben, hogy a vágás során esetlegesen rátapadt csont darabkák leázzanak róla.
Amíg a húsok áznak,a fokhagymát tisztítsuk meg a héjától.
A húsokat egy lábasba helyezzük,és a fokhagymákat nagyobb darabokra vágva hozzáadjuk.
Kevés olajon a húsok mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk,elősütjük.
Majd felöntjük éppen annyi vízzel,hogy ellepje a húsokat.
Ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.
Adjunk hozzá 1 csipetnyi köménymagot is.
Majd főzzük…főzzük…és…főzzük… 🙂
*Kb. 1,5-2 órán keresztül
Mikor a víz elfő róla,hozzáadunk kb. 2-3 ek. sertészsírt.
10-15 percen át takaréklángon pirosra sütjük a hús mindkét oldalát.
Melegen tálalhatjuk petrezselymes burgonyával,párolt káposztával,rizzsel.
Hidegen, friss kenyérrel,zöldségekkel,savanyúsággal.
-Jó étvágyat hozzá!-
Kommentek