Hédi konyhája

Fokhagymás sült oldalas

 

 

 

Az oldalas egy igazán ízletes hús.Mindegy,hogy sütőben,lábasban,egyben vagy daraboltan sütjük, a végeredmény fantasztikus.
Számos pácolt változata is ismert.A fokhagymás változata a legegyszerűbb,és talán a legfinomabb is.





Hozzávalók:


 -1-1,5 kg sertés oldalas
 -10-12 gerezd fokhagyma
 -só,bors ízlés szerint
 -kevés köménymag
 -2-3 ek zsír


Elkészítés:

Az oldalast mossuk át,majd a csontok mentén vágjuk fel.
*Én 2 csontos darabokra vágtam.
Áztassuk egy darabig  vízben, hogy a vágás során esetlegesen rátapadt csont darabkák leázzanak róla.
Amíg a húsok áznak,a  fokhagymát tisztítsuk meg a héjától.

A húsokat egy lábasba helyezzük,és a fokhagymákat nagyobb darabokra vágva hozzáadjuk.


Kevés olajon a húsok mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk,elősütjük.


Majd felöntjük éppen annyi vízzel,hogy ellepje a húsokat.

Ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.
Adjunk hozzá 1 csipetnyi köménymagot is.
Majd főzzük…főzzük…és…főzzük… 🙂
*Kb. 1,5-2 órán keresztül




Mikor a víz elfő róla,hozzáadunk kb. 2-3 ek. sertészsírt.


10-15 percen át takaréklángon pirosra sütjük a hús mindkét oldalát.

Melegen tálalhatjuk petrezselymes burgonyával,párolt káposztával,rizzsel.
Hidegen, friss kenyérrel,zöldségekkel,savanyúsággal.
-Jó étvágyat hozzá!-


Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!