Az olasz konyha egyik remeke a spagetti.Amellett hogy nagyon finom és laktató, nagyon gyorsan el is készül. A spagetti alapot megvásárolhatjuk készen az üzletekben is, de akár elkészíthetjük mi magunk is.
Hozzávalók:
-40 dkg darált hús | -1-2 kk őrölt fekete bors |
-1 kisebb vöröshagyma | -3 kk oregánó |
-2-3 gerezd fokhagyma | -2 kk bazsalikom |
-1-2 tk olaj | -ízlés szerint cukor |
-5 ek sűrített paradicsom | -400-500 gr spagetti tészta |
-kb. 2,5-3 dl víz | |
-só |
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben kb. 3 liter vizet kevés sóval felforralunk.
Amíg a tészta vize felforr,addig készítsük el a spagetti szószt.
A vöröshagymát és a fokhagymát héjától megtisztítjuk,majd apróra vágjuk.Kevés olajon(kb.1-2 tk),folyamatosan kevergetve,kissé megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a darált húst is,és kissé megpirítjuk.
Ha megpirult,félrehúzzuk,majd sózzuk,borsozzuk.(kb.2 kk bors,1 nagy csipet só.)Jól összekeverjük.
Hozzáadunk 5 ek sűrített paradicsomot,jól elkeverjük,majd felöntjük kb.2,5-3 dl vízzel.
Kissé összefőzzük az egészet,és ízesítjük.(kb.3 kk oregánó,2 kk bazsalikom,1 csipetnyi szárított petrezselyem,szükség esetén még fekete bors ,só, és cukor ízlés szerint.∗nálam 3-4 tk-nyi)Ha a tészta vize is felforrt,tegyük a forrásban lévő vízbe a spagetti tésztát.
*eltörve vagy egészben.7-8 percig főzzük,majd egy tésztaszűrő segítségével leszűrjük a tésztát,és hideg vízzel alaposan átöblítjük.
A tésztát az elkészített spagetti alappal együtt tálaljuk.Ízlés szerint reszelt sajtot kínálhatunk mellé.
-Jó étvágyat!-
Kommentek