Az omlós tésztából készült pite remek választás, ha egyszerű, könnyed édességre vágyunk.
Hozzávalók:
(Kb.12-14 db-hoz)
Tészta: | Töltelék: |
-25 dkg liszt | -0,5 kg túró |
-12 dkg margarin | -1 tojás |
-1 tojássárgája | -3 ek cukor |
-kb.1 ek tejföl | -1 citrom reszelt héja |
-1 cs sütőpor | -2 ek búzadara |
-2 cs vaníliás cukor | -2 cs vaníliás cukor |
Elkészítés:
A pite tésztáját nem kell pihentetni,ezért célszerű a töltelékkel kezdeni.
A túrót egy nagyobb edénybe helyezzük,és villával kissé összenyomkodjuk.
Hozzáadjuk a cukrot,vaníliás cukrot,a reszelt citrom héjat és a tojást is.Jól keverjük össze.
Majd keverjünk hozzá kb.1-2 ek búzadarát.
∗Adhatunk hozzá ízlés szerint mazsolát is.
A töltelék el is készült.Pihentessük hűtőben,míg a pite tésztáját összeállítjuk.
25 dkg lisztet mérjünk egy nagyobb edénybe,és keverjünk el benne 1 cs sütőport.
Adjunk hozzá 3-4 ek cukrot,2 cs vaníliás cukrot,1 tojássárgáját,margarint, (amit felhasználás előtt 1 órával célszerű kivenni a hűtőből.)
és 1 ek tejfölt.
Kezdjük el összegyúrni a hozzáadott alapanyagokat.
Lisztezett munkalapra helyezzük,és két egyenlő részre osztjuk.
Ezeket a részeket egyenként (20×29 cm-es tepsi méretű) téglalappá nyújtjuk .
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az egyik lapot.
Erre egyenletesen simítsuk rá az előzőleg elkészített túrótölteléket.
Majd fedjük be a másik lappal.
Előmelegített sütőben,közepes hőfokon 20-25 percig sütjük.
Felszeleteljük,porcukorral meghintve tálalhatjuk.
-Jó étvágyat!-
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: