Hédi konyhája

Túrós pite


Az omlós tésztából készült pite remek választás, ha egyszerű, könnyed édességre vágyunk.


Hozzávalók:

(Kb.12-14 db-hoz)
Tészta: Töltelék:
-25 dkg liszt -0,5 kg túró
-12 dkg margarin -1 tojás
-1 tojássárgája -3 ek cukor
-kb.1 ek tejföl -1 citrom reszelt héja
-1 cs sütőpor -2 ek búzadara
-2 cs vaníliás cukor -2 cs vaníliás cukor

Elkészítés:

A pite tésztáját nem kell pihentetni,ezért célszerű a töltelékkel kezdeni.
A túrót egy nagyobb edénybe helyezzük,és villával kissé összenyomkodjuk.
Hozzáadjuk a cukrot,vaníliás cukrot,a reszelt citrom héjat és a tojást is.Jól keverjük össze.
Majd keverjünk hozzá kb.1-2 ek búzadarát.
∗Adhatunk hozzá ízlés szerint mazsolát is.
A töltelék el is készült.Pihentessük hűtőben,míg a pite tésztáját összeállítjuk.

25 dkg lisztet mérjünk egy nagyobb edénybe,és keverjünk el benne 1 cs sütőport.
Adjunk hozzá 3-4 ek cukrot,2 cs vaníliás cukrot,1 tojássárgáját,margarint, (amit felhasználás előtt 1 órával célszerű kivenni a hűtőből.)
és 1 ek tejfölt.
Kezdjük el összegyúrni a hozzáadott alapanyagokat.



Lisztezett munkalapra helyezzük,és két egyenlő részre osztjuk.


Ezeket a részeket egyenként (20×29 cm-es tepsi méretű) téglalappá nyújtjuk .

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az egyik lapot.

Erre egyenletesen simítsuk rá az előzőleg elkészített túrótölteléket.

Majd fedjük be a másik lappal.


Előmelegített sütőben,közepes hőfokon 20-25 percig sütjük.

Felszeleteljük,porcukorral meghintve tálalhatjuk.
-Jó étvágyat!-

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!