A pörköltek,az egyszerűen,gyorsan elkészíthető ételek közé tartoznak.A legjobb benne,hogy többféleképpen is variálhatjuk,pl.tésztafélékkel,főzelékfélékkel,rizzsel,burgonyával…
Hozzávalók:
-2 db nagyobb csirkemell(kb.50 dkg) |
-1 közepes fej vöröshagyma |
-2 gerezd fokhagyma |
-3 ek olaj |
-Kb. 1 ek fűszerpaprika |
-ételízesítő |
-őrölt fekete bors |
Elkészítés:
A húst megmossuk,megtisztítjuk az esetleges zsíroktól,hártyáktól,és kockákra vágjuk.
A vöröshagymát,fokhagymát héjától megtisztítjuk,majd apróra vágjuk.
Kb.2 ek olajon üvegesre pirítjuk.
Félre húzzuk,majd hozzáadunk kb.1 ek fűszerpaprikát.Gyors mozdulattal összekeverjük,és rögtön
hozzáadjuk a felkockázott húst is,amit jól átforgatunk benne.
Majd felöntjük annyi vízzel,hogy kissé ellepje a húsokat.
Visszatesszük főni,majd ízesítjük.( kb.1 ek ételízesítővel,kb.1-2 tk őrölt fekete borssal,de ez csak irányadó,természetesen ízlés szerint változhat.)
Kb.20-25 perc múlva a víz lefő róla,és már tálalhatjuk is pl. főzelékfélékhez,rizshez,főtt tésztához,főtt burgonyához,nokedlihez
Elkészíthetjük tejfölösen is.Csak annyit kell tenni,hogy a főzés végén félre húzzuk,majd 1-2 ek tejfölt gyors mozdulattal elkeverünk benne.Így kissé szaftosabb pörköltet fogunk kapni,amit inkább csak tésztafélékkel,nokedlivel tálalunk.
-Jó étvágyat!-
Kommentek