Hédi konyhája

Csirkemell pörkölt

A pörköltek,az egyszerűen,gyorsan elkészíthető ételek közé tartoznak.A legjobb benne,hogy többféleképpen is variálhatjuk,pl.tésztafélékkel,főzelékfélékkel,rizzsel,burgonyával…

Hozzávalók:

-2 db nagyobb csirkemell(kb.50 dkg)
-1 közepes fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-3 ek olaj
-Kb. 1 ek fűszerpaprika
-ételízesítő
-őrölt fekete bors

Elkészítés:

A húst megmossuk,megtisztítjuk az esetleges zsíroktól,hártyáktól,és kockákra vágjuk.

A vöröshagymát,fokhagymát héjától megtisztítjuk,majd apróra vágjuk.

Kb.2 ek olajon üvegesre pirítjuk.

Félre húzzuk,majd hozzáadunk kb.1 ek fűszerpaprikát.Gyors mozdulattal összekeverjük,és rögtön
 hozzáadjuk a felkockázott húst is,amit jól átforgatunk benne.

Majd felöntjük annyi vízzel,hogy kissé ellepje a húsokat.

Visszatesszük főni,majd ízesítjük.( kb.1 ek ételízesítővel,kb.1-2 tk őrölt fekete borssal,de ez csak irányadó,természetesen ízlés szerint változhat.)
Kb.20-25 perc múlva a víz lefő róla,és már tálalhatjuk is pl. főzelékfélékhez,rizshez,főtt tésztához,főtt burgonyához,nokedlihez



Elkészíthetjük tejfölösen is.Csak annyit kell tenni,hogy a főzés végén félre húzzuk,majd 1-2 ek tejfölt gyors mozdulattal elkeverünk benne.Így kissé szaftosabb pörköltet fogunk kapni,amit inkább csak tésztafélékkel,nokedlivel tálalunk.




-Jó étvágyat!-



Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!