A nokedlit vagy más néven galuskát,általában köretként készítik különféle szaftos pörköltekhez.Elkészítése nem túl bonyolult.
Hozzávalók:
-2 bögre liszt |
-2 tojás |
-1 tk só |
-kb. 3 dl víz |
Elkészítés:
Mielőtt bármihez is hozzákezdenénk,célszerű először a nokedli főzővizét előkészíteni:
Kb.3 liter vizet kevés sóval kezdjünk el forralni.
Amíg a víz felforr,állítsuk össze a nokedlit.
A lisztet,a sót egy nagyobb tálban összekeverjük.Egy mélyedést csinálunk a közepébe,és hozzáadjuk a tojásokat.
Kissé keverjük össze,majd fokozatosan adjuk hozzá a 3 dl vizet.
Jól keverjük össze ezeket az alapanyagokat.Egy sima,egynemű tésztát kell hogy kapjunk.
Ha a főzővíz már forr,helyezzük a nokedliszaggatót az edényre,és töltsük meg a tésztával.
∗Egyszerre kis adagokat(kb.2-3 ek-nyi) tegyünk bele.
A szaggató ide-oda tologatásával pedig szaggassuk bele a nokedlit a forró vízbe.
Ha megfőtt a nokedli,feljön a víz felszínére.
Ekkor egy szűrőkanál segítségével szedjük ki egy nagyobb tálba.
Ha az utolsó adag tésztát is kiszaggattuk,a kész nokedlit hideg vízzel alaposan mossuk át,majd szűrjük le.
Most már tálalásra készen van a nokedlink,galuskánk.
Tálalhatjuk hússal,lecsóval,gombával…
-Jó étvágyat!-
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: