Könnyen elkészíthető,nagyszerű étel.A töltelék és a köret is jól variálható.Bármilyen alkalomra,de akár az egyszerű hétköznapokra is kiváló választás lehet.
Hozzávalók:
| -3 db csirkemellfilé |
| -10-15 dkg füstölt sajt |
| -3 tojás |
| -3-4 ek liszt |
| -1 bögre(kb.3 dl) zsemlemorzsa |
| -olaj a sütéshez |
Elkészítés:
A sajtot vágjuk vékony darabokra.
(Érdemes félkemény vagy kemény sajtot használni,mert kisebb az esély rá,hogy kifolyik sütés közben.)
∗Nálam füstölt trappista sajt került bele.
A húst mossuk meg,tisztítsuk meg az esetleges zsíroktól,hártyáktól.Szeleteljük el a csirkemelleket hosszában.
Egy csirkemellet lehetőség szerint,2-3 szeletre vágjunk.
A szeletekből újból szeleteket vágunk,de most nem vágjuk át teljesen.
Majd nyissuk ki ,mint egy könyvet.
Helyezzünk rá 2-3 szelet sajtot.

Hajtsuk össze a szeleteket,sózzuk meg jól.
∗Én nem szoktam összetűzni a húst semmivel.A panírozásnál kell kicsit óvatosabban bánni vele,hogy ki ne essen belőle a töltelék.
Készüljünk elő a panírozáshoz.
Első lépésként készítsünk elő három edényt:
Az egyikbe mérjük ki a lisztet,
a másikba a tojásokat üssük bele,és kicsit habosítsuk meg,
a harmadikba pedig a bögrényi zsemlemorzsát öntsük bele.
Először óvatosan forgassuk meg a lisztbe a húsokat.
Majd a tojásba.
Végül pedig a zsemlemorzsába.

Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Tálalhatjuk rizzsel,burgonyapürével,zöldségekkel…Minden köret illik hozzá.
A csirkemell alapjában véve egy száraz hús,ezért készíthetünk hozzá majonéz alapú mártásokat is.
-Jó étvágyat!-
Sajttal,sonkával töltve
















Kommentek