Könnyen elkészíthető,nagyszerű étel.A töltelék és a köret is jól variálható.Bármilyen alkalomra,de akár az egyszerű hétköznapokra is kiváló választás lehet.
Hozzávalók:
-3 db csirkemellfilé |
-10-15 dkg füstölt sajt |
-3 tojás |
-3-4 ek liszt |
-1 bögre(kb.3 dl) zsemlemorzsa |
-olaj a sütéshez |
Elkészítés:
A sajtot vágjuk vékony darabokra.
(Érdemes félkemény vagy kemény sajtot használni,mert kisebb az esély rá,hogy kifolyik sütés közben.)
∗Nálam füstölt trappista sajt került bele.
A húst mossuk meg,tisztítsuk meg az esetleges zsíroktól,hártyáktól.Szeleteljük el a csirkemelleket hosszában.
Egy csirkemellet lehetőség szerint,2-3 szeletre vágjunk.
A szeletekből újból szeleteket vágunk,de most nem vágjuk át teljesen.
Majd nyissuk ki ,mint egy könyvet.
Helyezzünk rá 2-3 szelet sajtot.
Ha túl vékonyra sikerült elszeletelni pár szeletet,akkor azt nem kell bevágni,hanem egyszerűen az egyik felére helyezzük rá a sajtot,és hajtsuk rá a másik felét.
Akár 1-2 szelet sonkát is tehetünk a húsra,majd erre tegyük rá a sajtot.
Hajtsuk össze a szeleteket,sózzuk meg jól.
∗Én nem szoktam összetűzni a húst semmivel.A panírozásnál kell kicsit óvatosabban bánni vele,hogy ki ne essen belőle a töltelék.
Készüljünk elő a panírozáshoz.
Első lépésként készítsünk elő három edényt:
Az egyikbe mérjük ki a lisztet,
a másikba a tojásokat üssük bele,és kicsit habosítsuk meg,
a harmadikba pedig a bögrényi zsemlemorzsát öntsük bele.
Először óvatosan forgassuk meg a lisztbe a húsokat.
Majd a tojásba.
Végül pedig a zsemlemorzsába.
∗Én sütés előtt legalább egy órát a hűtőben pihentetni szoktam a bepanírozott húsokat.
Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Tálalhatjuk rizzsel,burgonyapürével,zöldségekkel…Minden köret illik hozzá.
A csirkemell alapjában véve egy száraz hús,ezért készíthetünk hozzá majonéz alapú mártásokat is.
-Jó étvágyat!-
Sajttal,sonkával töltve
Kommentek