Hédi konyhája

Füstölt sajttal töltött csirkemell

 

 

Könnyen elkészíthető,nagyszerű étel.A töltelék és a köret is jól variálható.Bármilyen alkalomra,de akár az egyszerű hétköznapokra is kiváló választás lehet.

 

Hozzávalók:

-3 db csirkemellfilé
-10-15 dkg füstölt sajt
-3 tojás
-3-4 ek liszt
-1 bögre(kb.3 dl) zsemlemorzsa
-olaj a sütéshez


Elkészítés:

A sajtot vágjuk vékony darabokra.
(Érdemes félkemény vagy kemény sajtot használni,mert kisebb az esély rá,hogy kifolyik sütés közben.)
∗Nálam füstölt trappista sajt került bele.

A húst mossuk meg,tisztítsuk meg az esetleges zsíroktól,hártyáktól.Szeleteljük el a csirkemelleket hosszában.
Egy csirkemellet lehetőség szerint,2-3 szeletre vágjunk.




A szeletekből újból szeleteket vágunk,de most nem vágjuk át teljesen.
Majd nyissuk ki ,mint egy könyvet.


Helyezzünk rá 2-3 szelet sajtot.
Ha túl vékonyra sikerült elszeletelni  pár szeletet,akkor azt nem kell bevágni,hanem egyszerűen az egyik felére helyezzük rá a sajtot,és hajtsuk rá a másik felét.
Akár 1-2 szelet sonkát is tehetünk a húsra,majd erre tegyük rá a sajtot.


Hajtsuk össze a szeleteket,sózzuk meg jól.
∗Én nem szoktam összetűzni a húst semmivel.A panírozásnál kell kicsit óvatosabban bánni vele,hogy ki ne essen belőle a töltelék.


Készüljünk elő a panírozáshoz.
Első lépésként készítsünk elő három edényt:
Az egyikbe mérjük ki a lisztet,
a másikba a tojásokat üssük bele,és kicsit habosítsuk meg,
a harmadikba pedig a bögrényi zsemlemorzsát öntsük bele.

Először óvatosan forgassuk meg a lisztbe a húsokat.

Majd a tojásba.

Végül pedig a zsemlemorzsába.


∗Én sütés előtt legalább egy órát a hűtőben pihentetni szoktam a bepanírozott húsokat.

Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Tálalhatjuk rizzsel,burgonyapürével,zöldségekkel…Minden köret illik hozzá.
A csirkemell alapjában véve egy száraz hús,ezért készíthetünk hozzá majonéz alapú mártásokat is.

-Jó étvágyat!-

Sajttal,sonkával töltve



Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!