Hédi konyhája

Amerikai csokis keksz


Ez a klasszikus amerikai édesség garantáltan a gyermekek nagy kedvence lesz.Igazi omlós finomság  olvadozó csokoládé darabkákkal.
Fémdobozba helyezve,akár több napig is eláll(na)   🙂

 

Hozzávalók:
( kb.26 db csokis kekszhez)

-35dkg liszt
 -10 dkg barna cukor
 -10 dkg kristály cukor
 -20 dkg étcsoki(min.52% kakaó tartalmú)
 -15 dkg margarin
 -2 tojás
 -2 cs vaníliás cukor
 -1 kk szódabikarbóna
 -1 csipetnyi só


Elkészítés:

Először is a száraz hozzávalókat keverjük össze:
A lisztet szitáljuk egy tálba,adjuk hozzá a sót,és a szódabikarbónát.
Ezt jól keverjük össze és tegyük félre.

A csokoládét  daraboljuk apróra.
∗A csokoládét helyettesíthetjük aszalt gyümölcsökkel,mogyoróval,mandulával…

Egy másik tálban keverjük össze (az előzőleg mikróban megolvasztott) margarint,cukrot,vaníliás cukrot,és a tojásokat.

Keverjük alaposan össze,hogy egy sima,egynemű masszát kapjunk.

Fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket.
∗3-4 ek-nyi adagokat.


Jól dolgozzuk össze.Végül adjuk hozzá az apróra vágott csokoládé felét.

Gyúrjuk össze,majd adjuk hozzá a csokoládé másik felét is és dolgozzuk jól a masszába.



A masszából kis golyókat gyúrunk,
( így is helyezzük a tepsire,nem kell kilapítani őket.)
helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
∗Távol legyenek egymástól,mert ha túl közel tesszük,akkor egymásba olvadnak és elvesztik a formájukat.Én kb. 9 db-ot szoktam egy tepsire helyezni.

Előmelegített sütőben,150°C-on 15-17 percig sütjük.


-Jó étvágyat!-

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!