Hédi konyhája

Lángos

A lángos az örök klasszikus… azt hiszem,ezzel mindenki egyetért.
Az elkészítésével kapcsolatban viszont már megoszlanak a vélemények.
Gyakorlatilag ahány ház,annyiféle módon készül ez a finomság.

 

Hozzávalók:

(kb.10-12db lángoshoz)
-0,5 kg liszt
-1 tk só
-1 tojás
-2 ek tejföl
-1 dl tej+1 dl az élesztő futtatáshoz
-2,5 dkg élesztő
-1 ek olaj

Elkészítés:

Az élesztőt 1dl langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk.
Élesztő felfuttatása

A liszthez hozzáadjuk a sót.A közepébe egy mélyedést csinálunk,és hozzáadjuk a tojást,a tejfölt,az olajat.


Majd a felfuttatott élesztőt is,és kicsit keverjük össze.


Fokozatosan adjuk hozzá a tejet is.

Ezt jól dolgozzuk össze,közben annyi lisztet adjunk hozzá,hogy “jól tudjunk  bánni a tésztával”  ,tehát ne ragadjon.(ez kb.3 ek-nyi)
Amikor már összeállt a  tésztánk,kb. 1 tk olajat adjunk még hozzá,és ezzel együtt dagasszuk tovább.
A tetejét lisztezzük meg,egy konyharuhával takarjuk le.Kb. 1 órát pihentessük meleg helyen.

1 óra elteltével…

Ezt a tésztát egy lisztezett felületre borítjuk.
Elszeleteljük.

A szeletekből kislabdákat gyúrunk.
Ha szükséges,lisztezzük.

Egyenként egy sodrófával kinyújtjuk őket.



A sütés előtt még egy kicsit kézzel húzzuk szét a széleit.
Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Tálalhatjuk sajttal,tejföllel,fokhagymával…

-Jó étvágyat!-

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!