Ez a palacsinta különlegesség az amerikaiak egyik kedvenc reggelije,de már hazánkban is egyre többen fogyasztják.
Nagyon puha,édes,egy igazi energiabomba ez a tengerentúli palacsinta.
Az elkészítése is nagyon egyszerű és gyors.
Leggyakrabban olvadozó vajjal és/vagy juharsziruppal meglocsolva fogyasztják.
Hozzávalók:
(kb.14-16 db palacsintához)
-30 dkg liszt |
-1 cs. sütőpor |
-2 cs. vaníliás cukor |
-2 ek cukor |
-csipetnyi só |
-5 dkg vaj |
-1 tojás |
-3 dl tej |
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a sütőport,sót,cukrot,vaníliás cukrot,a tojást,az olvasztott vajat és a tejet is.
Jól elkeverjük ezeket az összetevőket.Egy sima,egynemű tésztát kell ,hogy kapjunk.
∗sokkal sűrűbb,mint a “mi palacsintánk” tésztája.
Egy serpenyőben egy kevés olajat forrósítsunk meg,majd kapcsoljunk vissza közepes,-vagy közepestől kisebb lángra.
∗Ez azért szükséges,mert különben a palacsinta alja már megégne,mielőtt még átsülne a közepe.
A tésztából kis adagokat(kb. fél dl-nyi) tegyünk a forró olajba úgy,hogy ne töltse ki a serpenyőt teljesen,mint a klasszikus magyar palacsinta.
Süthetünk akár 2 db-ot is egyszerre…
Amikor az alja aranybarnára sült,
(ezt úgy ellenőrizhetjük,hogy egy sütőlapáttal alányúlva kicsit bekukkantunk alá)
a teteje meg még éppen hogy folyós,
(de már látszik rajta,hogy megbőrösödött és ilyen lukacsos szerkezetű)
egy hirtelen mozdulattal fordítsuk meg egy lapáttal és süssük meg a másik oldalát is.
(ezt már csak néhány pillanatig,max. félpercig kell sütni)
Vastagságából adódóan nem kell feltekerni.
Tálalásnál halmozhatjuk egymásra.Fogyaszthatjuk juharsziruppal,mézzel,gyümölcsökkel,lekvárral,mogyorókrémmel,mogyoróvajjal…..a fantáziánkra van bízva. 🙂
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: