Hédi konyhája

Fahéjas csiga

Hozzávalók:


(kb.24 db fahéjas csigához)
Tészta: Töltelék:
-50 dkg liszt -2 ek fahéj
-2 ek cukor -3 ek porcukor
-2 cs.vaníliás cukor -1-2 ek olvasztott margarin
-1 tojás  
-6 dkg margarin  
-csipet só  
-élesztő  
-2 dl tej  

Elkészítés:

1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
https://hedikonyhaja.cafeblog.hu/2017/08/17/eleszto-felfuttatasa/

A liszthez adjuk a cukrot,sót,vaníliás cukrot,tojást és az olvasztott margarint.

Majd a felfuttatott élesztőt is adjuk hozzá.

Ezeket az alapanyagokat keverjük jól össze,és a maradék tejjel(1 dl) gyúrjuk össze a tésztát.

Adhatunk még hozzá 1-2 tk olajat,és ezzel együtt dagasszuk tovább.
∗ Akkor jó,ha már sem  az edényfalához,sem a kezünkhöz nem tapad a tészta.

Meghintjük liszttel a tetejét,konyharuhával letakarjuk,kb. 1 órát meleg helyen pihentetjük.
(Természetesen a nyári melegben ez az idő lecsökkenhet.)

Amíg kel a tésztánk,állítsuk össze a tölteléket.

Töltelék:

3 ek porcukrot szitáljunk egy kisebb tálba,és adjunk hozzá 2 ek fahéjat.
∗Ez az arány ízlés szerint változhat.
Ezt jól keverjük össze.
1-2 ek margarint olvasszunk meg.

Kis idő múlva…. 🙂

A tésztát lisztezett felületre borítjuk,és vékonyra nyújtjuk.

A megolvasztott margarint öntsük rá,és egyenletesen kenjük el rajta.

Szórjuk rá egyenletesen a fahéjas keveréket is.

Szorosan tekerjük fel a tésztát.


Kb. 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk,és a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
 ∗ nem túl szorosan egymáshoz.



Kb. 20-25 percig sütjük.
Ez idő alatt az illat,ami átjárja a lakást…..egyszerűen  leírhatatlan. 😉


-Jó étvágyat!-














 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!