Hozzávalók:
(kb.24 db fahéjas csigához)
Tészta: | Töltelék: |
-50 dkg liszt | -2 ek fahéj |
-2 ek cukor | -3 ek porcukor |
-2 cs.vaníliás cukor | -1-2 ek olvasztott margarin |
-1 tojás | |
-6 dkg margarin | |
-csipet só | |
-élesztő | |
-2 dl tej |
Elkészítés:
1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
https://hedikonyhaja.cafeblog.hu/2017/08/17/eleszto-felfuttatasa/
A liszthez adjuk a cukrot,sót,vaníliás cukrot,tojást és az olvasztott margarint.
Majd a felfuttatott élesztőt is adjuk hozzá.
Ezeket az alapanyagokat keverjük jól össze,és a maradék tejjel(1 dl) gyúrjuk össze a tésztát.
Adhatunk még hozzá 1-2 tk olajat,és ezzel együtt dagasszuk tovább.
∗ Akkor jó,ha már sem az edényfalához,sem a kezünkhöz nem tapad a tészta.
Meghintjük liszttel a tetejét,konyharuhával letakarjuk,kb. 1 órát meleg helyen pihentetjük.
(Természetesen a nyári melegben ez az idő lecsökkenhet.)
Amíg kel a tésztánk,állítsuk össze a tölteléket.
Töltelék:
3 ek porcukrot szitáljunk egy kisebb tálba,és adjunk hozzá 2 ek fahéjat.
∗Ez az arány ízlés szerint változhat.
Ezt jól keverjük össze.
1-2 ek margarint olvasszunk meg.
Kis idő múlva…. 🙂
A tésztát lisztezett felületre borítjuk,és vékonyra nyújtjuk.
A megolvasztott margarint öntsük rá,és egyenletesen kenjük el rajta.
Szórjuk rá egyenletesen a fahéjas keveréket is.
Szorosan tekerjük fel a tésztát.
Kb. 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk,és a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
∗ nem túl szorosan egymáshoz.
Kb. 20-25 percig sütjük.
∗ Ez idő alatt az illat,ami átjárja a lakást…..egyszerűen leírhatatlan. 😉
-Jó étvágyat!-
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: