A klasszikus lángos újragondolt változata.Sokféleképpen fogyaszthatjuk,a töltelék is sokféle lehet.Érdemes kipróbálni többféleképpen.Egy biztos..,nem lehet belőle eleget készíteni. 🙂
Hozzávalók:
Kb. 18-20 darabhoz:
Tészta: | Töltelék: |
-0,5 kg liszt | -kb. 10 db virslit félbevágunk |
-1dl tejföl | -15 dkg sajt |
-2,5 dl tej | |
-2,5 dkg élesztő | |
-1 tojás | |
-3 tk só | |
-1 ek olaj |
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk.
Élesztő felfuttatása
A liszthez hozzáadjuk a sót,a tojást,a tejfölt,az olajat és a felfutott élesztőt.
Majd fokozatosan a maradék(kb.1,5 dl) tejet is.
Ezeket az alapanyagokat jól eldolgozzuk.
∗Én még egy kevés olajat(kb.1 tk) szoktam hozzáadni,és ezzel együtt dagasztom tovább.
Közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle,a tetejét enyhén meglisztezzük,konyharuhával letakarjuk,és kb.1 órát meleg helyen pihentetjük.
Ez idő alatt a tésztánk legalább duplájára nőtt. 😉
Lisztezett felületre helyezzük,kicsit megsodorjuk,majd elszeleteljük.
∗ kb. ujjnyi vastagságú szeletekre
Az elszeletelt tésztákból kis labdákat gyúrunk.
A labdákat egyenként sodrófával vékonyra nyújtjuk.
Egy fél virslit és a sajtot ráhelyezzük.
∗A sajt belekerülhet reszelve vagy darabokban is.Tehetünk bele mustárt,ketchupot,majonézt vagy akár pizzakrémet is.
A tésztát gondosan feltekerjük.
∗Ügyeljünk,hogy jól zárjuk le minden részét.
Forró olajban kisütjük.
-Jó étvágyat!-
Kommentek