Hédi konyhája

Sajttal,virslivel töltött lángos


A klasszikus lángos újragondolt változata.Sokféleképpen fogyaszthatjuk,a töltelék is sokféle lehet.Érdemes kipróbálni többféleképpen.Egy biztos..,nem lehet belőle eleget készíteni. 🙂

Hozzávalók:


Kb. 18-20 darabhoz:
Tészta: Töltelék:
-0,5 kg liszt -kb. 10 db virslit félbevágunk
-1dl tejföl -15 dkg sajt
-2,5 dl tej  
-2,5 dkg élesztő  
-1 tojás  
-3 tk só  
-1 ek olaj  

 

Elkészítés:


Az élesztőt a langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk.
Élesztő felfuttatása

 

A liszthez hozzáadjuk a sót,a tojást,a tejfölt,az olajat és a felfutott élesztőt.
   

Majd fokozatosan a maradék(kb.1,5 dl) tejet is.















Ezeket az alapanyagokat jól eldolgozzuk.














Én még egy  kevés olajat(kb.1 tk) szoktam hozzáadni,és ezzel együtt dagasztom tovább.

 














Közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle,a tetejét enyhén meglisztezzük,konyharuhával letakarjuk,és kb.1 órát meleg helyen pihentetjük.
  


Ez idő alatt a tésztánk legalább duplájára nőtt. 😉















Lisztezett felületre helyezzük,kicsit megsodorjuk,majd elszeleteljük.
∗ kb. ujjnyi vastagságú szeletekre
 

Az elszeletelt tésztákból kis labdákat gyúrunk.


A labdákat egyenként sodrófával vékonyra nyújtjuk.


Egy fél virslit és a sajtot ráhelyezzük.
∗A sajt belekerülhet reszelve vagy darabokban is.Tehetünk bele mustárt,ketchupot,majonézt vagy akár pizzakrémet is.
    

A tésztát gondosan feltekerjük.
∗Ügyeljünk,hogy jól zárjuk le  minden részét.
   
Forró olajban kisütjük.
-Jó étvágyat!-
     








 

 

Címkék: , ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!